14:10 13.08.2015

Призваним на строкову службу українцям виплачуватимуть допомогу у розмірі 2 мінімальних заробітних плат - Мінсоцполітики

1 хв читати
Призваним на строкову службу українцям виплачуватимуть допомогу у розмірі 2 мінімальних заробітних плат - Мінсоцполітики

Уряд ухвалив рішення виплачувати призовникам грошову допомогу у розмірі двох мінімальних заробітних плат - 2436 грн, повідомили в Мінсоцполітики України.

Як повідомили в прес-службі міністерства, відповідний Порядок виплати грошової допомоги громадянам України, яких призивають на строкову військову службу, прийнято на засіданні уряду 12 серпня.

Перший заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко, який представив проект рішення на засіданні уряду, зазначив, що Мінсоцполітики розробило його з метою реалізації статті 21 закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", згідно з яким громадянам України, призваним на строкову військову службу, виплачується грошова допомога у розмірі двох мінімальних заробітних плат за рахунок коштів державного бюджету України.

Оскільки мінімальна заробітна плата в Україні у 2015 році - 1218 грн, то розмір зазначеної допомоги становитиме 2436 грн. Згідно із затвердженим порядком, виплачувати її військові комісаріати будуть на підставі наказу військового комісара перед початком проходження громадянами строкової військової служби.

Виплати здійснюватимуться шляхом перерахування коштів на рахунок в установі банку або через касу військового комісаріату.

Витрати на виплату допомоги включаються в обсяги витрат для проведення чергових призовів на строкову військову службу та здійснюються за рахунок коштів державного бюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА