18:44 12.08.2015

Екс-нардеп Марков затриманий в італійському Сан-Ремо, Генпрокуратура України готує екстрадицію - МВС

2 хв читати
Екс-нардеп Марков затриманий в італійському Сан-Ремо, Генпрокуратура України готує екстрадицію - МВС

Колишній депутат Верховної Ради України, лідер партії "Батьківщина" Ігор Марков затриманий в Італії, Генпрокуратура готує документи на його екстрадицію, заявляють в МВС України.

"Ігор Марков, екс-нардеп, затриманий в Італії в місті Сан-Ремо на вимогу українського бюро Інтерполу. ГПУ готує екстрадицію", - написав директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко на сторінці у "Фейсбук" у середу.

Раніше в середу "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на власні джерела повідомило, що співробітники Інтерполу заарештували І.Маркова в Італії.

За даними видання, І.Марков був затриманий на одному з курортів країни.

Як повідомлялося, лідер партії "Батьківщина" був затриманий в Одесі 22 жовтня 2013 року після вручення повідомлення про підозру в здійсненні хуліганських дій в 2007 році - організації і участі в побитті учасників пікету проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. Кілька місяців І.Марков провів в ізоляторі тимчасового затримання в Києві, проте 25 лютого Приморський районний суд Одеси прийняв постанову про негайне звільнення лідера "Батьківщини" з-під варти.

У грудні 2014 року МВС оголосило І.Маркова в розшук. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство із завданням тілесних ушкоджень). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років. На офіційному сайті Міністерства в розділі "Особи, які переховуються від органів влади" датою зникнення І.Маркова вказано 4 листопада 2014 року.

В агентства "Інтерфакс-Україна" поки що немає офіційного підтвердження інформації про затримання.

На початку серпня поточного року І.Марков виступив на прес-конференції в Москві як член так званого Комітету порятунку України, очолюваного колишнім прем'єром України Миколою Азаровим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА