14:49 17.07.2015

Україна планує збільшити закупівлі газу через американську TrailStone - Яценюк

2 хв читати
Україна планує збільшити закупівлі газу через американську TrailStone - Яценюк

Україна планує збільшити закупівлі природного газу через американську TrailStone (входить до Riverstone Holdings LLC), повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у Верховній Раді в п'ятницю.

"В енергетиці також у нас підписано меморандум з європейським підрозділом американської компанії Riverstone про збільшення обсягів придбання природного газу для потреб української промисловості та для потреб української економіки", - сказав він, підбиваючи підсумки візиту уряду на інвестиційну конференцію до Вашингтона 13 липня.

Раніше керівник управління євроінтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості Михайло Бно-Айріян зазначав, що TrailStone за підсумками першого кварталу 2015 року стала третьою за обсягами компанією-постачальником природного газу з Європи до України.

Як повідомлялося, Україна за підсумками першого півріччя 2015 року імпортувала з Європи близько 6,3 млрд куб. м газу, з РФ – 3,7 млрд куб. м.

За даними Державної служби статистики, Україна в 2014 році імпортувала з РФ і Європи 19 млрд 465,95 млн куб. м газу на $5 млрд 694,636 млн, зокрема з Європи 5 млрд 16,095 млн куб. м на $1 млрд 754,516 млн, з РФ – 14 млрд 449,855 млн куб. м на $3 млрд 940,119 млн.

TrailStone – група компаній, що спеціалізуються на енергетичній логістиці та торгівлі, інвестиціїях у видобуток нафти і газу, а також управлінням активами в енергетичному секторі. Має офіси в Лондоні, Берліні, Сіднеї, Остіні і Нью-Йорку. Входить до американського приватного фонду Riverstone Holdings LLC. В Європі TrailStone є активним гравцем на ринку газу та електричної енергії та є зареєстрованим членом багатьох європейських товарних бірж.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА