13:52 13.07.2015

СБУ здійснює обшуки в обох сторін конфлікту в Мукачевому і розшукує членів "ПС", що переховуються, - спікер спецслужби

2 хв читати
СБУ здійснює обшуки в обох сторін конфлікту в Мукачевому і розшукує членів "ПС", що переховуються, - спікер спецслужби

Співробітники Служби безпеки України продовжують здійснювати заходи щодо розслідування перестрілки, що сталася в суботу в Мукачевому (Закарпатська обл.), за участю людей, близьких до нардепа Михайла Ланя, міліціонерів, а також членів "Правого сектора", які відмовилися здатися правоохоронцям і переховуються, повідомила в ефірі телеканалу "112.Україна" речник СБУ Олена Гітлянська.

"Нині робота триває, йде розслідування подій, які сталися 11 липня в Мукачевому. Було здійснено 16 обшуків в обох сторін ("Правого сектора" та осіб, близьких до нардепа Михайла Ланя, - ІФ), задіяних у конфлікті. Вивчають відео, які були поширені ЗМІ. Ми працюємо над тим, щоб якнайшвидше роззброїти людей, які взяли до рук зброю. Ситуація в Мукачевому зараз спокійна, і ми опрацьовуємо заходи щодо безпеки", - сказала О.Гітлянська в понеділок уранці.

Речник СБУ зазначила, що працівники спецслужби уважно спостерігають за ситуацією і продовжують переговори з "Правим сектором", щоб представники цього руху склали зброю.

Коментуючи інформацію, поширену "Правим сектором", про те, що начебто причетний до мукачівських подій народний депутат України (група "Воля народу") Михайло Ланьо залишив територію України, спікер СБУ зазначила, що у неї немає такої інформації.

Вона також зауважила, що спецслужба не може взяти з нього підписку про невиїзд: "Ви маєте розуміти, що є закон про статус народного депутата, і стосовно депутатів діє своя процедура, і ми не можемо діяти без дії Верховної Ради та доручення Генпрокуратури".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА