18:14 30.06.2015

Боротьба з пожежею в "Чорнобильській пущі" триває цілодобово, вдається не допустити поширення вогню - ДСНС

2 хв читати
Боротьба з пожежею в "Чорнобильській пущі" триває цілодобово, вдається не допустити поширення вогню - ДСНС

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій зазначають, що ситуація з пожежею в "Чорнобильській пущі" контрольована, радіаційний фон не перевищує норми.

"Гасіння пожежі здійснюється в цілодобовому режимі, ускладнюється тим, що болотиста місцевість не дозволяє направити техніку безпосередньо до вогнищ займання. Станом на 16:30 здійснюється гасіння 30 вогнищ пожежі. Наразі ситуацію вдається зберігати контрольованою і не допустити поширення вогню на лісові масиви зони відчуження", - сказав перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький на брифінгу в Києві у вівторок.

За його словами, радіаційний фон нині становить 150 мікрорентген на годину за норми 50.

Перший заступник голови ДСНС зазначив, що нині вдалося локалізувати вогонь у чотирьох місцях, ще у двох це має відбутися найближчим часом.

За його словами, найближче вогнище займання розташоване на відстані 30 м від Чорнобильської АЕС. "Небезпеки, що вогонь дійде до атомної станції, немає, тому що значна відстань", - наголосив О.Мельчуцький.

Він також зазначив, що ця пожежа менш небезпечна ніж та, що сталася в "Чорнобильській пущі" у квітні.

За словами О.Мельчуцького, попередньо, виходячи з характеру розвитку пожежі, найбільш імовірними причинами її виникнення може бути підпал або необережне поводження з вогнем.

Як повідомлялося, 29 червня надвечір на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" в зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення в районі с. Ковшилівка та смт Поліське в заплаві річки Уж виникло займання сухої трави та очерету, яке поширилося окремими вогнищами на площі близько 130 га.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА