16:25 12.06.2015

Тальявіні, найімовірніше, замінить австрійський дипломат Мартін Сайдік - ЗМІ

2 хв читати
Тальявіні, найімовірніше, замінить австрійський дипломат Мартін Сайдік - ЗМІ

Австрійський дипломат Мартін Сайдік (Martin Sajdik), який нині є постпредом країни в ООН, може стати спеціальним представником головою ОБСЄ щодо України, повідомляє австрійська преса в п'ятницю.

Водночас, за даними газети Der Standart, представник сербського головування в ОБСЄ Марина Маркович у п'ятницю не підтверджувала цю інформацію.

За інформацією австрійської газети Die Presse, М.Сайдік має замінити на цій посаді швейцарку Гайді Тальявіні в липні. Його кандидатура, зазначає газета, була погоджена в ніч на п'ятницю як "найбільш безпечна".

Повідомлення про те, що спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні, посол Гайді Тальявіні далі "не виконуватиме свій мандат", було опубліковано в минулу суботу швейцарськими ЗМІ і підтверджено федеральним департаментом закордонних справ Швейцарії. Про причини відставки інформації немає. Очікується, що Г.Тальявіні візьме участь у засіданнях Тристоронньої контактної групи в Мінську 16 і 23 червня.

Як пише газета Kurier, за заявою глави МЗС Австрії Себастьяна Курца (Sebastian Kurz), у якого "хороші контакти" з нинішнім головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Сербії Івіцею Дачичем, Сербія підтримає кандидатуру М.Сайдіка. С. Курц, як інформує газета, уже погодив нову кандидатуру зі своїми колегами з РФ і Німеччини Сергієм Лавровим і Франком-Вальтером Штайнмайєром.

66-річний М.Сайдік розмовляє російською, з січня 2012 року є постпредом Австрії в ООН. Одружений, батько чотирьох дітей, розмовляє також англійською, французькою та італійською мовою. Вивчав право в Московському державному університеті в Москві. У системі МЗС від 1975 року; у 1980-1985 і 1989-1991 роках працював у посольстві в Москві. З 2007 року був послом Австрії в Пекіні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 26 обстрілів 9 громад Сумської області, одна людина загинула, двоє поранені

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА