10:57 12.06.2015

Аваков призначив голову нової патрульної поліції Києва

2 хв читати
Аваков призначив голову нової патрульної поліції Києва

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у четвер підписав наказ про призначення на посаду голови нової патрульної поліції Києва бойового офіцера, учасника АТО Олександра Фацевича, про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook.

"Голова нової патрульної поліції Києва. Підписав сьогодні наказ про призначення на цю найважливішу посаду бойового офіцера - О.Фацевича", - написав А.Аваков у четвер увечері.

О.Фацевич народився в 1987 році. У минулому професійний військовий. Закінчив Одеський інститут сухопутних військ, понад дев’ять років служив у ЗСУ в десанті. Після закінчення військового контракту викладав у Волинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Навчав бійців Самооборони Волині.

"Коли ми в МВС почали створювати добровольчі батальйони по всій країні, Олександр без роздумів погодився очолити роту патрульної служби спеціального призначення "Світязь" УМВС України у Волинській області, створену в червні 2014 року", - повідомив А.Аваков.

12 серпня 2014 року бійці "Світязя" склали присягу на вірність народу України. 14 серпня 2014 року спецпідрозділ "Світязь" було направлено в зону АТО.

Згідно з інформацією міністра МВС, рота "Світязь" брала участь у боях поблизу Іловайська. У грудні 2014 року бійці "Світязя" під командуванням О.Фацевича були направлені під Вуглегірськ. 30 січня 2015 р. під час наступу бойовиків на Дебальцеве бійці спецпідрозділу опинилися в оточенні. Три дні "Світязь" тримав оборону, після чого з боєм вирвався з оточення, вивівши з собою бійців ЗСУ - без втрат, виносячи поранених і зброю.

Капітану О.Фацевичу було присвоєно спеціальне звання майор, А.Аваков вручив йому нагородний іменний пістолет.

За мужність і героїзм, виявлені під час антитерористичної операції в січні 2015 року під час оборони міста Вуглегірська, майора міліції О.Фацевича згідно з указом президента України нагороджено орденом "За мужність" III ступеня.

Як повідомлялося, А.Аваков заявляв, що нова Патрульна поліція почне працювати в Києві 4 липня, і в її складі, окрім піших та автомобільних патрулів, також буде кінний і річковий патруль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

Херсонщина отримала від міжнародних партнерів 25 сучасних навантажувачів для будівельних і аварійно-відновлювальних робіт

Україна отримала зброю від деяких партнерів із дозволом завдавати ударів по Росії - глава МЗС Латвії

Майно ексміністра освіти України Табачника та митрополита РПЦ Лазаря передано в управління держави

ДП "Ліси України" додано до переліку критично важливих для економіки підприємств

ГУР: РФ на місяць може виробляти 30-40 одиниць ракет "Калібр", до 10 - "Оніксів" і стільки ж "Цирконів", до трьох - Х-69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА