10:40 17.04.2015

Україна може пригрозити кредиторам Укрексімбанку дефолтом банку - FT

1 хв читати

Україна в п'ятницю планує попередити тримачів облігацій державного Укрексімбанку, що банк оголосить дефолт за своїми облігаціями, які мають бути погашені 27 квітня, якщо кредитори не погодяться на відстрочення виплат за цими зобов'язаннями, повідомляє The Financial Times із посиланням на свої джерела.

Міністр фінансів України Наталія Яресько, яка перебуває нині у Вашингтоні на сесії Міжнародного валютного фонду, може заявити, що тримісячне відстрочення з погашення паперів Укрексімбанку є критично важливим для загальної згоди щодо реструктуризації єврооблігацій України.

Досягненню згоди з тримачами паперів Укрексімбанку заважає невелика група інвесторів, які розраховують на повне та своєчасне погашення облігацій. У результаті банку не вдалося отримати раніше у квітні згоди більшості кредиторів на розстрочку. Нове й останнє голосування відбудеться 27 квітня. Цього самого дня за графіком має бути здійснене погашення паперів банку на суму в $750 млн.

Україна до червня має досягти загальної згоди з тримачами єврооблігацій країни, зокрема зобов'язань міста Києва та низки державних банків і компаній, про реструктуризацію боргу, що є умовою виділення їй чергового транша кредиту Міжнародного валютного фонду. Повномасштабні переговори України з приватними кредиторами, проте, реально поки що так і не розпочалися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА