16:50 06.02.2015

201-шу річницю з дня народження Шевченка відзначать марафоном читання його творів

1 хв читати
201-шу річницю з дня народження Шевченка відзначать марафоном читання його творів

У 201-шу річницю народження українського поета Тараса Шевченка відбудеться грандіозний марафон читання його творів, повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр культури В'ячеслав Кириленко.

"9 березня буде 201-ша річниця з дня народження Тараса Шевченка. Ми хочемо провести великий безперервний 20-годинний марафон читання творів Тараса Шевченка", - повідомив він журналістам в п'ятницю в Києві.

За словами віце-прем'єра, ці заходи будуть даниною 200-річчю Шевченка, "яке святкувалося минулого року, можливо, не так, як слід: тоді Майдан відзначив його реальним шевченківським способом - протистоянням ярму, до чого нас закликав Шевченко". "Цього року ми хочемо надати творчості Шевченка мобілізаційного звучання", - сказав В. Кириленко.

За його словами, читання віршів Шевченком розпочнеться о 6:00 і триватиме до 23:00, "а може, й довше".

Читання транслюватиметься в прямому ефірі радіо "Культура" Національної телерадіокомпанії, а читання знаковими особами країни транслюватиметься також 1-м каналом Національного радіо, телебаченням, в усіх інших ЗМІ, зокрема приватної форми власності.

За інформацією В. Кириленка, в читаннях візьмуть участь бійці АТО, волонтери, "усі, хто вже рік по-різному захищає суверенітет і територіальну цілісність України", а також діячі культури, політики, перші особи держави, посли іноземних держав та інші охочі. За його словами, свою згоду, зокрема, вже дав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА