14:28 23.12.2014

Кабмін пропонує стягувати податок з розкішних авто, молодших від 5 років, у розмірі 25 тис. грн на рік - проект Податкового кодексу

2 хв читати
Кабмін пропонує стягувати податок з розкішних авто, молодших від 5 років, у розмірі 25 тис. грн на рік - проект Податкового кодексу

Кабінет М іністрів України пропонує Верховній Раді в 2015 році ввести податок у розмірі 25 тис. грн на рік на розкішні автомобілі (з дизельним двигуном понад 2,5 тис. куб. см і з бензиновим двигуном об'ємом понад 3 тис. куб. см і вік яких не перевищує п'яти років).

Відповідні поправки уряд пропонує внести до Податкового кодексу, проект якого внесений до парламенту у вівторок.

Крім того, проект Податкового кодексу з метою компенсації скасування збору за першу реєстрацію транспортних засобів пропонує підвищити ставки акцизного збору на авто, а також включити в перелік підакцизних товарів вантажні автомобілі й автобуси.

Окрім цього, акцизний податок знову пропонується стягувати з легкових автомобілів, які були ввезені як комерційні (тобто не оподатковувані акцизом), і потім переобладнані в легкові.

Зокрема, пропонується встановити ставки акцизного збору на нові автобуси у розмірі EUR0,003 за 1 куб см двигуна, на уживані - у розмірі EUR0,007 1 куб см. На автобуси, які експлуатували понад 8 років, ставка збору зростає в 20 разів.

На нові вантажні автомобілі залежно від повної маси ставки акцизного збору пропонується, зокрема, встановити в розмірі від EUR 0,01 до EUR 0,016 за 1 куб. см двигуна, на уживані - ставки подвоюються, а на авто старше 8 років - збільшуються в 20 разів.

На легкові автомобілі ставу акцизного збору залежно від об'єму двигуна і "віку" збільшується на 0,4% - 8%, мотоцикли (зокрема мопеди) - на 0,7% - 3,3%.

Проект документа також пропонує ввести акцизний збір на автомобілі з електродвигуном у розмірі EUR109,129 за один транспортний засіб.

Чинна редакці я Податкового кодексу встановлює збір за першу реєстрацію транспортного засобу, який пропону ють скасувати у гривнях за 100 куб. см об'єму двигуна, зокрема для легкових авто (окрім електромобілів) - від 3 грн для авто з двигуном до 1 тис. куб. см до 55 грн з двигунами 5,5 тис. куб. см - 6,5 тис. куб. см, для електромобілів - 0,5 грн за 1 кВт потужності двигуна.

Для автобусів став ка транспортного збору становить 5 грн за 100 куб. см об'єму двигуна, для вантажних авто - від 15 грн за 10 куб. см двигуна об'ємом до 8,2 тис. куб. см до 25 грн з двигуном понад 15 тис. куб. см. Власники мотоциклів сплачують 3 до 10 грн за 100 куб. см двигуна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих авіаударів по Дергачах Харківської області постраждали п’ятеро осіб, зокрема дві дитини

Власник Group DF Фірташ оскаржить продовження українських санкцій у міжнародних судах

Президент підписав закон про застосування англійської мови в Україні

У прикордонній смузі в межах Ужгородського району введено додаткові режимні обмеження

Кожен звільнений 31 травня з російського полону повідомив про катування з боку РФ - місія ООН

У Мінкультури замислюються над питанням, чи потрібно скорочувати мережу закладів культури з огляду на скорочення населення України

Постпреди ЄС погодили санкції щодо Білорусі

Від початку доби ворог проявляє найбільшу активність на покровському та лиманському напрямках - Генштаб ЗСУ

РФ тримає в Азовському морі два ракетоносії з 16 "Калібрами"

Більшість українців негативно ставиться до ідеї проведення виборів до завершення війни - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА