13:25 10.11.2014

Прокурор Києва: Люди зі зброєю в місті - це загроза "махновщини"

2 хв читати
Прокурор Києва: Люди зі зброєю в місті - це загроза "махновщини"

Прокурор Києва Сергій Юлдашев зазначає, що в столиці достатньо сил для підтримання правопорядку, та застерігає від "махновщини" з боку членів добровольчих батальйонів.

"Давайте подивимося правді в очі: є герої і патріоти, а є тилові мародери в камуфляжі, які ходять по місту озброєні до зубів. Можливо, суспільство не готове цього чути. Але ця проблема існує незалежно від нього. Будь-яка особа, яка із зони АТО прибуває в місто зі зброєю, є злочинцем. Особливо, коли такі люди об'єднуються і створюють групи", - йдеться у зверненні прокурора, повідомляє прес-служба столичної прокуратури в понеділок.

За його словами, від початку року в Києві зареєстровано майже 557 кримінальних проваджень, пов'язаних із незаконним обігом вогнепальної та холодної зброї. Це у два з половиною рази більше, ніж торік. Майже половину з них (245) зареєстровано за останні чотири місяці. Виявлено та вилучено тисячі одиниць вогнепальної та холодної зброї - вибухівку, гранати і набої.

"За той самий період зафіксовано лише на території столиці майже 30 фактів учинення тяжких та особливо тяжких злочинів членами військових батальйонів", - наголосив С.Юлдашев.

"Найяскравіший приклад, який у всіх на слуху, - захоплення так званого вертолітного майданчика Януковича представниками військового батальйону "Айдар". Я вірю, що у них були благі наміри, але такі методи - це самоуправство. Інакше і не назвеш. При всій повазі, ніхто не отримував карт-бланш на беззаконня. Не можна неправовими методами будувати правову державу", - зазначив прокурор.

С.Юлдашев повідомив, що в Києві працює 17 тисяч співробітників міліції. "Це абсолютно достатня кількість для підтримання правопорядку", - сказав він.

Він висловив готовність до діалогу з усіма комбатами добровольчих батальйонів.

"Вочевидь, проблема, яку нам усім разом необхідно вирішити, - це люди зі зброєю, які заполонили столицю... Нам необхідно зупинити "махновщину" на вулицях Києва і створити єдиний центр для збереження правопорядку. Нам необхідно продумати механізми і зробити так, щоб зброя залишалася в зоні бойових дій, захищала державу від агресора, а не поширювалося по всій країні. Впевнений, що в цьому ми з вами союзники і однодумці", - наголосив прокурор Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА