12:22 10.11.2014

Авдіївський КХЗ знову зазнав потужного артобстрілу й може бути зупинений - "Метінвест"

2 хв читати
Авдіївський КХЗ знову зазнав потужного артобстрілу й може бути зупинений - "Метінвест"

ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод" (АКХЗ, Донецька обл.), що входить до групи "Метінвест", пізно увечері в суботу, 8 листопада, зазнало масованого артилерійському обстрілу, внаслідок чого було пошкоджено всі три високовольтні лінії, що живлять підприємство.

Як повідомляється в прес-релізі компанії в понеділок, нині фахівці АКХЗ працюють над порятунком основного технологічного обладнання.

При цьому прес-служба зазначає, що в холодну погоду без обігріву кладка коксових печей швидко почне руйнуватися. Коксохіміки в терміновому порядку змогли підвести до батарей природний газ, щоб забезпечити необхідний температурний режим. Газ уже використали для роботи підприємства влітку поточного року, коли в результаті ушкоджень ліній електропередач АКХЗ понад місяць був без стабільного електропостачання.

У місцях ушкодження ліній електропередач працюють енергетики "ДТЕК". Сьогодні їм вдалося підключити один із трьох пошкоджених уводів, проте цього поки що недостатньо для повноцінної роботи Авдіївського КХЗ.

Територія самого заводу також неодноразово зазнавала обстрілу. В результаті останнього обстрілу є руйнування в залізничному цеху. Жертв і потерпілих серед співробітників немає.

"Наше підприємство знову на межі життя і смерті. Ми вже втомилися нагадувати: АКХЗ - найбільший коксохімічний завод Європи, основний виробник коксу в нашій країні. Не стане його - зупиняться металургійні, а потім і вуглевидобувні підприємства. Йдеться не про бізнес-інтереси групи "Метінвест" і її головного акціонера Ріната Ахметова. Ми говоримо про економіку цілої країни", - зазначає генеральний директор АКХЗ Муса Магомедов, слова якого наводить прес-служба.

Авдіївський КХЗ - найбільше в Європі коксохімічне підприємство. АКХЗ входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" – керівна компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА