09:12 07.11.2014

Нарада з питань протезування постраждалих у зоні АТО військових відбудеться в п'ятницю в Адміністрації президента

2 хв читати
Нарада з питань протезування постраждалих у зоні АТО військових відбудеться в п'ятницю в Адміністрації президента

Нарада з питань протезування військовослужбовців, що дістали поранень у зоні проведення антитерористичної операції на сході України, відбудеться в Адміністрації президента України в п'ятницю, 7 листопада, повідомляє прес-служба глави держави.

Нарада відбудеться під головуванням радника президента Ольги Богомолець та за участю волонтерів.

О.Богомолець повідомила, що, за інформацією Міністерства оборони, в Україні за час проведення АТО 55 громадян потребують протезування, з них 46 військових ЗСУ, 2 прикордонники, 3 рятувальники і 4 військових Національній гвардії. Загалом же в Україні отримують протези від 11 до 13 тис. людей на рік.

Коментуючи підписаний президентом закон про виділення додаткових коштів на протезування, радник глави держави розповіла, що в середньому на одного постраждалого виділяється близько 130 тис. грн. "Для нас є надзвичайно важливим введення волонтерів до координаційних груп, які будуть займатися і відслідковувати результати цього протезування, задля уникнення корупційного використання виділених державою грошей, щоб вони контролювали якість виготовлення протезів і своєчасне та адекватне протезування", - зазначила О.Богомолець.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко підписав у четвер закон про внесення змін до державного бюджету на 2014 рік, реалізація якого дасть змогу профінансувати з держбюджету протезування учасників антитерористичної операції, що дістали важких поранень. Законом введено нову бюджетну програму в 7 млн грн, що стосується протезування та ортезування виробами підвищеної функціональності за відсутніми в Україні технологіями громадян, що брали участь в АТО або в забезпеченні її проведення.

Крім того, на 2,2 млн грн збільшено видатки на фінансування у 2014 році новоствореної Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА