09:05 06.10.2014

В Україні в рази зменшилася кількість випадків дезертирства - головний військовий прокурор

1 хв читати
В Україні в рази зменшилася кількість випадків дезертирства - головний військовий прокурор

Кількість випадків дезертирства серед військовослужбовців суттєво зменшилася, повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Наявність військового прокурора, а не громадянського нагляду за збройними формуваннями і Збройними силами, приносить свої результати. Суттєво зменшилася кількість випадків дезертирства - в рази. Вони не мають масового характеру", - сказав А.Матіос журналістам в неділю на полігоні в Харківській області.

Він також повідомив, що найближчим часом планується завершити слідство у справі про дезертирство і невиконання наказу під Іловайськом Донецької області батальйоном тероборони "Прикарпаття".

"Ми плануємо закінчення слідства згідно зі ст. 290 КПК України найближчим часом... У нас достатньо доказів для оголошення підозр, які оголошено двом командирам тербатальону "Прикарпаття". Нині триває детальне вивчення і дослідження в рамках кримінального провадження ролі та участі кожного бійця, який залишив місце служби в зоні АТО і відбув на місце постійної дислокації ", - сказав А.Матіос.

Він зазначив, що нині більша частина батальйону, що не підпадає під ознаки дезертирства, проходить злагодження на одному з військових полігонів.

"Наразі після короткострокової відпустки більша частина батальйону "Прикарпаття" (ті, хто не потрапляє під ознаки цього масового дезертирства), переміщені на один з військових полігонів для поновлення злагодження та інтегрування в інші частини і з'єднання збройних сил України", - сказав А.Матіос.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА