16:55 05.09.2014

Порошенко наказав начальнику генштабу ЗС України припинити вогонь з 18.00 п'ятниці - заява

2 хв читати
Порошенко наказав начальнику генштабу ЗС України припинити вогонь з 18.00 п'ятниці - заява

Президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню на сході України з 18:00 п'ятниці, йдеться в його заяві, опублікованій на офіційному сайті глави держави.

"Виходячи із заклику президента Росії Володимира Путіна до керівників незаконних збройних формувань Донбасу зупинити вогонь, підписання протоколу на засіданні Тристоронньої контактної групи з імплементації мирного плану президента України, я віддаю наказ начальнику Генерального штабу Збройних сил України припинити вогонь, починаючи з 18.00 5 вересня", - йдеться в заяві П.Порошенка.

Він також доручив міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну спільно з ОБСЄ забезпечити міжнародний контроль за дотриманням режиму двостороннього припинення вогню на сході країни.

"Я доручаю міністру закордонних справ України спільно з ОБСЄ забезпечити ефективний міжнародний контроль за дотриманням режиму припинення вогню, який повинен мати виключно двосторонній характер", - йдеться в заяві.

Президент розраховує, що "цих домовленостей, зокрема й припинення вогню і звільнення заручників, будуть чітко дотримуватися".

П.Порошенко зазначив, що проведені ним міжнародні переговори в Брюсселі і Мінську продемонстрували "потужний запит на мирне політико-дипломатичне врегулювання конфлікту на Донбасі. "Такі ж настрої домінували під час моїх зустрічей зі світовими лідерами на саміті НАТО в Уельсі", - додав президент.

"Найвищою цінністю є людське життя, і ми повинні зробити все можливе і неможливе для того, щоб припинити кровопролиття і покласти край стражданням людей", - наголосив глава держави, додавши, що весь світ прагне до миру, як і Україна, зокрема й мільйони жителів Донбасу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА