17:14 04.08.2014

Встановлено 14 правоохоронців, які перевищили повноваження під час інциденту на концерті Ані Лорак в Одесі, відкрито справу - радник глави МВС

2 хв читати
Встановлено 14 правоохоронців, які перевищили повноваження під час інциденту на концерті Ані Лорак в Одесі, відкрито справу - радник глави МВС

Одеська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження через перевищення повноважень співробітниками міліції в неділю під час інциденту на концерті співачки Ані Лорак в Одесі, повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Працівники одеської міліції перевищили необхідні заходи застосування сили, коли відбивали атаку протестувальників. Наразі порушено кримінальну справу в Одеській обласній прокуратурі", - заявив А.Геращенко на брифінгу в Києві в понеділок.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" він уточнив, що кримінальне провадження відкрито за статтею про перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів.

Також А.Геращенко нагадав, що міліція розслідує кримінальне провадження у зв'язку з подіями в Одесі за фактом хуліганства та проводить своє службове розслідування щодо дій правоохоронців.

"Усіх працівників міліції, які надмірно використали силу, з порушенням законодавства, а саме били протестувальників, які лежали, били гумовими палицями по головах, буде звільнено з органів міліції та притягнуто до відповідальності, яку визначать прокуратура і суд", - наголосив радник глави МВС.

Також А.Геращенко повідомив, що через побиття правоохоронців до МВС звернулися четверо громадян. Також було побито одного з міліціонерів.

Радник глави МВС нагадав, що співробітники міліції мають право застосовувати силу, але не повинні перевищувати своїх повноважень, як це було в даному випадку. Нині, за його словами, міліція збирає відеозаписи - як оперативне відео, так і відео учасників події.

"На сьогодні ми налічили 14 співробітників міліції, які перевищили заходи, необхідні для заспокоєння цієї ситуації", - заявив А.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА