17:10 07.07.2014

Житель Миколаєва отримав п’ять років умовно за пропаганду сепаратизму

2 хв читати
Житель Миколаєва отримав п’ять років умовно за пропаганду сепаратизму

Житель Миколаєва, керівник однієї з проросійських організацій, засуджений умовно за пропаганду сепаратизму, повідомляє Служба безпеки України.

"Центральним районним судом Миколаєва за матеріалами СБУ до кримінальної відповідальності притягнуто місцевого жителя за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами і блокування транспортних комунікацій", - повідомляє прес-центр СБУ в понеділок.

У відомстві розповіли, що 36-річний ніде не працюючий мешканець Миколаєва, лідер однієї з проросійських радикальних організацій, за завданням російських спецслужб пропагував і поширював сепаратистські ідеї серед населення.

"Зловмисник підбирав активістів серед жителів обласного центру для агітаційної роботи, спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Миколаївській області. За вказівкою своїх кураторів з АР Крим та Російської Федерації, у визначений ними час, члени цієї радикальної організації брали активну участь у спробах захоплення адміністративних будівель органів державної влади та місцевого самоврядування", - наголошується в повідомленні.

На початку травня в Миколаєві співробітники СБУ затримали зловмисника у його власній квартирі, у нього було вилучено вогнепальну зброю.

Під час досудового слідства затриманий зізнався, що отримував вказівки щодо сепаратистської діяльності через громадянина України, який був завербований спецслужбами РФ, і брав участь у підривній діяльності проти України.

За рішенням суду зловмисника визнано винним за ч.2 ст. 110, ч.1 ст. 263 та ч.2 ст. 28, ч.1 ст. 279 Кримінального кодексу України, засуджено до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА