17:12 17.06.2014

На території України посилено охорону російських диппредставництв

1 хв читати
На території України посилено охорону російських диппредставництв

Українська сторона посилила охорону російських дипломатичних представництв на своїй території, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

"Українська сторона вживає всіх відповідних заходів для гарантування безпеки диппредставництв Росії в Україні. Зокрема, забезпечено посилення охорони посольства Росії в Україні, також інших російських установ, зокрема генеральних консульств в Одесі, Харкові і Львові", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок.

Він додав, що у зв'язку з відповідною нотою російської сторони з приводу пікетування будівлі російського посольства в понеділок МЗС України направив російській стороні ноту-відповідь, в якій поінформував про те, що правоохоронні органи України проводять розслідування подій, пов'язаних з акцією протесту біля посольства РФ 14 червня.

"Ми також звернулися до правоохоронних органів України з проханням вжити заходів щодо встановлення та притягнення до відповідальності осіб, які здійснили протиправні дії біля посольства РФ в Україні 14 червня", - наголосив представник МЗС.

Є.Перебийніс зазначив, що в цьому контексті МЗС хоче запевнити всіх своїх міжнародних партнерів, що Україна завжди дотримувалася і дотримуватиметься положення Віденської конвенції про дипломатичні відносини, зокрема в частині забезпечення належного захисту диппредставництв іноземних держав на своїй території.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА