16:58 12.06.2014

Аваков попереджає учасників акції біля адміністрації Держприкордонслужби про можливість силового розблокування будівлі

2 хв читати
Аваков попереджає учасників акції біля адміністрації Держприкордонслужби про можливість силового розблокування будівлі

Глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що у разі, якщо активісти самооборони Майдану не розблокують будівлі адміністрації Державної прикордонної служби в Києві в найкоротші терміни, міліція зробить це сама.

"Я даю короткий час для того, щоб ті, хто під емоціями прийшли та емоційно вимагають через блокування прикордонних сил вирішити свої емоційні проблеми, одуматися і піти займатися своїми справами. Інакше МВС розблокує будівлю силовим чином, здійснить арешти та звернеться до судів для відповідних санкцій", - заявив він журналістам у Києві в четвер.

За словами міністра, неприпустимо блокувати тих, хто здійснює безпосереднє керування силами, задіяними в обороні державного кордону, а також в антитерористичній операції.

А.Аваков назвав такі дії активістів злочинними. "Будь-хто, хто буде в умовах військової, по суті, ситуації, блокувати органи, які ведуть військові дії з ворогом, буде кваліфікований як злочинець", - наголосив міністр.

Міністр зазначив, що прикордонники беруть участь в антитерористичній операції спільно з українськими силовиками.

"У цих умовах всякий, хто забезпечує блокування, дезорганізацію роботи штабу прикордонних військ, є злочинцем. І мені начхати, якщо ці люди стоять під тими прапорами, які мені були раніше дорогі. Сьогодні, коли вони блокують державну установу, вони зраджують інтереси країни", - заявив А.Аваков.

При цьому він зазначив, що в четвер уранці під час спроби прорватися до будівлі Держприкордонслужби, дії міліції були "досить лояльними".

Як повідомлялося, в четвер уранці близько 150 активістів самооборони Майдану організували пікет будівлі адміністрації Державної прикордонної служби України на вул. Золотоворітській у Києві.

Пікетувальники вимагають відставки голови відомства Миколи Литвина у зв'язку з незадовільною ситуацією на східному кордоні країни. До них вийшов перший заступник голови Держприкордонслужби Павло Шишолін, який спробував пояснити активістам ситуацію на кордоні, однак ті не послухали його пояснення. Після того, як П.Шишолін розвернувся і почав заходити до будівлі, пікетувальники спробували прорватися слідом за ним. Їх не пустили, відтіснивши на вулицю.

Двері зачинилися, але пікетувальники почали стукати в них, намагаючись проникнути всередину будівлі. Із дверей, що відкрилися, їх почали поливати з брандспойтів. Усе це тривало не більше п’яти хвилин, після чого активісти відступили.

Навкруги перебуває незначна кількість працівників міліції. Також під'їхав автобус із бійцями Національної гвардії, проте пікетувальники спробували його заблокувати. Після цього автобус проїхав далі й зупинився неподалік будівлі Держприкордонслужби.

Після цього активісти самооборони Майдану встановили "цілодобове чергування" біля будівлі адміністрації Державної прикордонної служби: близько 20 осіб розташувалися безпосередньо біля дверей адміністрації відомства, тут же складено десятки автомобільних шин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Блінкен у Києві пообіцяв, що США конфіскують заморожені активи РФ

Блінкен: Мобілізація дасть змогу Україні зміцнити оборону і дасть відпочинок воїнам, які понад два роки на фронті

Помічник держсекретаря США не виключив призупинення фінансової допомоги Грузії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА