14:52 22.05.2014

За знущання над активістом Майдану Гаврилюком судитимуть двох правоохоронців - Генпрокуратура

2 хв читати
За знущання над активістом Майдану Гаврилюком судитимуть двох правоохоронців - Генпрокуратура

Двоє військовослужбовців Внутрішніх військ постануть перед судом за знущання над активістом Майдану Михайлом Гаврилюком, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Генеральна прокуратура завершила попереднє слідство у кримінальних провадженнях за двома військовослужбовцями Внутрішніх військ МВС України, які під час охорони громадського порядку в місті Києві 22 січня 2014 року перевищили свої повноваження, здійснивши насильство, унаслідок чого були порушені охоронювані законом права та інтереси громадянина М.Гаврилюка, передбачені та гарантовані Конституцією України, а також іншими підзаконними нормативними актами", - йдеться в повідомленні відомства в четвер.

Зазначені протиправні дії органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 1 і 2 ч. ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).

"Водночас, у зв'язку з тим, що один з підозрюваних щиро розкаявся у своїх діях, обвинувальний акт направлено до суду разом із угодою про його примирення з потерпілим. Провадження щодо іншого військовослужбовця направлено до суду з обвинувальним актом за наявності низки пом'якшувальних обставин", - розповіли в прес-службі.

Наразі досліджується причетність інших правоохоронців до скоєння цього кримінального злочину.

Як повідомлялося, на викладеному в Інтернеті відео знято, як люди в чорній формі внутрішніх військ знущаються над чоловіком, якого роздягнули на морозі на вул. Грушевського в Києві. На тілі молодого чоловіка видно синці. Після знімання відео чоловіка заштовхали в автобус. Відео, зняте вдень, датоване 23 січня, коли температура повітря становила 8 градусів морозу.

26 лютого стало відомо, що четверо міліціонерів зізналися у тортурах над М.Гаврилюком, одного затримали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА