20:32 05.03.2014

Суд ухвалив рішення про затримання Аксьонова та Константинова

2 хв читати

Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання органів досудового слідства про затримання Сергія Аксьонова, призначеного парламентом Криму прем'єром автономії, і спікера Верховної Ради Автономної Республіки Крим Володимира Константинов.

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, відповідну постанову суд ухвалив у середу, 5 березня. "Зазначених осіб оперативники Служби безпеки України мають доставити до суду з метою обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - зазначається в повідомленні.

При цьому в Генпрокуратурі нагадали, що здійснюють процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, раніше розпочатому Головним слідчим управлінням СБУ стосовно В.Константинова та С.Аксьонова за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Як повідомлялося, в. о. генерального прокурора України Олег Махніцький заявив, що стосовно деяких політиків відкрито кримінальні провадження, згадавши при цьому, зокрема, С.Аксьонова та В.Константинова. "Стосовно цих осіб порушено провадження за злочини проти держави, зазіхання на територіальну цілісність та інші злочини проти держави", - сказав він.

О.Махніцький також попередив, що "будь-які дії, які чинитимуть фігуранти цих проваджень - фактично злочинці, не матимуть жодних правових наслідків, адже не мають ніякого правового навантаження. Зокрема, йдеться і про "референдум", який не може бути проведений через те, що відповідне рішення органу місцевого самоврядування є нелегітимним".

Як повідомлялося, 2 березня Генпрокуратура України оскаржила в суді рішення кримського парламенту про призначення С.Аксьонова прем'єр-міністром автономії. В Києві заявляють, що його обрання відбувалося з порушенням законодавства.

5 березня Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію низки рішень, ухвалених Верховною Радою АРК.

Генеральна прокуратура України заявляє: "Враховуючи зупинення адміністративним судом зазначених рішень Верховної Ради Криму, всі дії та рішення Сергія Аксьонова як керівника Ради Міністрів Криму і від імені цього органу є незаконними та вважаються здійсненими без відповідних правових підстав".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА