19:40 05.02.2014

Яценюк не проти очолити Кабмін, але за умови його формування з представників опозиції

2 хв читати

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк готовий очолити уряд України тільки за умови формування Кабінету Міністрів із представників опозиції та в разі повернення до Конституції в редакції 2004 року.

"Ми готові взяти на себе відповідальність за країну. Ми готові очолити уряд, якщо всі посади в уряді обіймуть представники опозиції. В цей дуже скрутний час для моєї країни, охопленої економічною кризою, ... ми переконані, що опозиція впорається з управлінням країною і зможе побудувати мости в умовах розбрату в країні. Це дуже ризиковано. Але йдеться не про мою політичну долю, а про долю країни. Я готовий втратити рейтинг, щоб урятувати країну", - заявив він в інтерв'ю Deutsche Welle, опублікованому в середу.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи піде він на такий крок за умови, що буде нова Конституція, А.Яценюк зауважив: "Ми готові зробити це на базі нової-старої Конституції 2004 року. Якщо уряд формуватиметься в парламенті, щоб ми мали гарантії, що цей уряд не буде призначений на три місяці або три тижні. Цей уряд має отримати можливість здійснити реальні зміни".

Політик також озвучив план опозиції в ситуації, що склалася: "Ми маємо короткостроковий і довгостроковий плани. Довгостроковий передбачає підготовку нового проекту Конституції та ухвалення цього документа до вересня. У короткостроковій перспективі ми домагатимемося повернення до Конституції 2004 року як тимчасового рішення до того моменту, коли ми ухвалимо нову Конституцію. Має відбутися перехід до парламентсько-президентської республіки. На цих умовах має бути створений новий уряд, який буде підзвітний і готовий керувати країною в цей складний час".

Водночас А.Яценюк висловив думку, що президент України Віктор Янукович "не готовий відмовлятися від безмежної влади".

Як повідомлялося, 25 січня В.Янукович запропонував А.Яценюку посаду прем'єр-міністра, а лідерові фракції "УДАР" Віталієві Кличку - посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань.

Пізніше А.Яценюк заявив, що опозиція не приймає, але й не відмовляється від цієї пропозиції.

27 січня В.Кличко заявив, що не бачить себе в новому складі Кабінету Міністрів України.

28 січня прем'єр-міністр України Микола Азаров подав у відставку. Цього самого дня президент прийняв цю відставку й доручив Кабміну продовжувати працювати до початку роботи новосформованого уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові чути вибухи, ворог завдає ударів "Шахедами" - мер

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА