15:03 15.01.2014

Власенко зазначає, що ДПтС вибірково підходить до допуску преси до ув'язнених, нагадавши про брифінги співкамерниць Тимошенко

2 хв читати
Власенко зазначає, що ДПтС вибірково підходить до допуску преси до ув'язнених, нагадавши про брифінги співкамерниць Тимошенко

Державна пенітенціарна служба України (ДПтС) вибірково підходить до допуску преси до ув'язнених, переконаний захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

"Хочу вам нагадати, що неодноразово раніше пенітенціарна служба організовувала брифінги, прес-конференції колишніх сусідок по камері Юлії Тимошенко, при чому вони це організовували досить швидко", - сказав С.Власенко на брифінгу у Верховній Раді в середу.

Він також нагадав, що низка таких прес-конференцій відбулася у вересні 2012 року. "Тоді пенітенціарна служба вважала це нормальним, а нині, коли Тимошенко вимагає аналогічних речей, вони чомусь вважають це ненормальним", - пояснив С.Власенко.

Водночас він наголосив, що ця ситуація є яскравим прикладом подвійних стандартів, які демонструє ДПтС щодо різних ув'язнених.

Як повідомлялося, у ДПтС 14 січня заявили, що керівництво Качанівської колонії не бачить підстав і можливості задовольнити прохання засудженої екс-прем'єра України Юлії Тимошенко про допуск до неї представників ЗМІ.

У прес-службі пояснили, що Ю.Тимошенко є засудженою особою, яка відбуває покарання у вигляді позбавлення волі за вчинення тяжкого злочину, що насамперед спрямоване на те, щоб "особа виправилася, а не займалася в пенітенціарних закладах популяризацією власної персони". Крім того, екс-прем'єр навіть не перебуває на території колонії, а утримується за її бажанням у лікарні, де "облаштовано спеціальний охоронюваний блок для утримання засудженої, який жодним чином не передбачає можливості проведення прес-конференції або брифінгів".

Раніше у вівторок на персональному сайті екс-прем'єра з'явилося повідомлення про те, що Ю.Тимошенко звернулася до адміністрації Качанівської колонії із заявою про надання їй можливості поспілкуватися з представниками ЗМІ. Вона назвала представників 12 ЗМІ, які через захисників просять її про інтерв'ю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ворожих ударів по Харкову загинула одна людина, є поранені

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, кількість постраждалих уточнюється - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА