14:51 15.01.2014

Табачник повідомив про завершення інспекції в КНУ ім. Шевченка, через яку студенти хотіли оголосити голодовку

2 хв читати
Табачник повідомив про завершення інспекції в КНУ ім. Шевченка, через яку студенти хотіли оголосити голодовку

Державна інспекція навчальних закладів України завершила перевірку Київського національного університету імені Тараса Шевченка ще 14 січня ввечері, тому підстав для оголошеної студентами голодовки немає, заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

"Вони з 11 по 25 (січня - ІФ) мають обійти всі (виші - ІФ). Поки що обійшли чотири і ніяких нарікань, окрім факультету Інституту журналістики, не було. Але я можу заспокоїти, що ще вчора закінчилася перевірка. Їжте спокійно, зі смаком овочі й усе, що ви хочете, - вони ще вчора пішли", - сказав Д.Табачник на брифінгу в Кабміні в середу.

Як повідомляється на офіційному сайті Міносвіти, "відповідно до наказу... комісія Державної інспекції вивчала питання щодо стану організації та проведення зимової сесії на факультетах Київського національного університету імені Тараса Шевченка за окремими напрямами підготовки та спеціальностями". "Вивчення проводилось на підставі рішення спільної комісії Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства юстиції України та представників студентського самоврядування з розгляду протесту. Зазначену комісію було створено за ініціативи Студентської координаційної ради", - йдеться в повідомленні.

При цьому в Міносвіти наголосили, що під час роботи комісії до них не надходили звернення та скарги щодо порушення комісією прав і свобод студентів та викладачів.

Водночас, як повідомили "Українській правді" в прес-служби Держінспекції, до інспекції не залучали представників МВС чи Мін’юсту, а лише працівників самої інспекції та представників інших вишів. Саму роботу інспекції вони назвали простим спостереженням, а не "позаплановою перевіркою".

Раніше у Facebook на сторінці Інституту журналістики КНУ ім. Шевченка з'явилося оголошення про початок безстрокової голодовки студентів університету з 15 січня з вимогою відкликати Держінспекцію, яка під час екзаменаційної сесії з 11 по 25 січня проводить позапланову перевірку київських вишів. У повідомленні зазначено, що студенти розглядають ці дії як "репресії стосовно учасників і небайдужих до подій, що відбуваються на Євромайдані".

"Студенти не мають можливості відповідати на питання повноцінно, оскільки хвилюються і відчувають морально-психологічний тиск третіх осіб. Також студенти вбачають заангажованість інспекції, що чинить тиск на викладачів під час приймання іспитів", - зазначено в оголошенні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА