16:33 06.12.2013

У Партії регіонів упевнені в зростанні товарообігу з Китаєм найближчим часом

3 хв читати
У Партії регіонів упевнені в зростанні товарообігу з Китаєм найближчим часом

У Партії регіонів відзначають успішний характер візиту української делегації до Китаю завдяки досягнутим домовленостям про глобальну співпрацю.

"Президент України Віктор Янукович здійснює візит до Китаю. Під час візиту вже відбулися зустрічі з вищим керівництвом Китайської Народної Республіки - з президентом Китаю, з Народними зборами. І сьогодні глава української держави провів робочу зустріч з прем'єр-міністром Китаю на вищому державному рівні, що тривала понад шість годин", - повідомив у телефонній розмові з Китаю народний депутат України (фракція партії регіонів ) Григорій Смітюх, якого цитує прес-служба партії.

Він також нагадав, що В.Янукович запросив президента і прем'єра КНР у наступному році відвідати Україну.

"Основні сфери співробітництва України та Китаю - це нові технології, космос, авіація, суднобудування, розвиток Шовкового Шляху, транспортна логістика, зокрема дорожнє будівництво, порти, гуманітарна сфера, туризм. Крім того, були домовленості у банківській і фінансовій сферах, де президент Китаю та президент України говорили про створення на території нашої країни китайських банків з метою здійснення швидких платежів. Також домовилися, що Китай інвестуватиме в будівництво житла для громадян України" , - розповів Г.Смітюх.

"Я вважаю , що з усіх державних і робочих візитів - це найуспішніший візит, що коли-небудь був в Україні. У резульататі цього візити відбулися суттєві домовленості про глобальну співпрацю: Китай висловив готовність до співпраці, готовність здійснювати фінансування і працювати спільно", - наголосив він.

За його словами, велике значення має те, що Китай погодився на кредитування в аграрному секторі. "Продукти харчування та аграрний сектор є одним із пріоритетів у розвитку двосторонніх відносин між Україною та Китаєм", - зазначив депутат.

Він також повідомив, що в гуманітарній сфері В.Янукович запропонував для оздоровлення і двостороннього обміну привозити китайських дітей до МДЦ "Артек". У зв'язку з цим відкривається можливість для українських дітей вивчати китайську мову на території Китаю.

"Крім того, президент України запропонував, і президент Китаю підтримав формування низки державних комісій. Після повернення до України голова держави надасть низку доручень відомствам для посилення роботи двосторонніх комісій. Це надасть можливість найближчим часом значно наростити наш обіг з Китаєм. Вже цього року він становив 10 мільярдів, найближчим часом ще збільшиться", - звернув увагу Г.Смітюх.

Він наголосив , що це другий візит В.Януковича до Китаю (перший був у 2010 році) і завдяки цьому у держави виріс такий товарообіг. "Важливе доручення президента України нашим міністрам - питання балансу двостороннього товарообігу, щоб експорт та імпорт балансували", - сказав парламентар.

"Китай - це країна, що динамічно розвивається, і цим необхідно скористатися. Важливо наголосити , що створені особливо теплі стосунки з українською делегацією Президент Китаю не одноразово наголошував під час переговорів, що Китай ставиться до України з глибокою повагою і всіляко сприятиме - без втручання у внутрішні процеси. Вони не підтримують, коли країни втручаються у внутрішні процеси інших держав. Китай підтримуватиме Україну на міжнародному рівні, оскільки поважає право кожної держави на незалежність", - підбив підсумки політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Знищений у Чорному морі російський ракетний корабель "Циклон" не встиг випустити жодної ракети - Плетенчук

У Києві ліквідують пожежу на СТО

Воїни ССО розбили пів дивізіону ЗРК "Бук" росіян

Єрмак закликав китайських діячів культури поширювати ідею Саміту миру

Глави МЗС України та Ісландії обговорили майбутній Глобальний саміт миру у Швейцарії

Двоє жителів Вовчанська на Харківщині загинули під ворожим вогнем під час спроби евакуюватися - прокуратура

Зеленський знову закликав країни НАТО збивати російські ракети, що летять в Україну

Кулеба: Для РФ Глобальний саміт миру - це зараз друга за важливістю ціль після Харківської області

Кулеба і Бербок обговорили, як прискорити ухвалення рішення третіми країнами про постачання Україні додаткових Patriot

Військовим даватимуть до 15 днів додаткової відпустки за знищену ворожу техніку - рішення Кабміну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА