18:18 11.11.2013

УСПП та Федерація профспілок просять зустрічі в Януковича через погіршення відносин із Росією

2 хв читати

Голови Федерації профспілок України (ФПУ) Юрій Кулик та Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолій Кінах, реагуючи на звернення членів своїх організацій, занепокоєних погіршенням торговельних відносин із Росією, просять у президента Віктора Януковича термінової зустрічі.

"До ФПУ надходять численні звернення від профспілкових організацій, членів профспілок, у яких висловлюється глибока стурбованість погіршенням протягом останніх місяців економічного становища підприємств через ускладнення виробничих зв'язків із партнерами, зокрема в Російській Федерації та інших країнах СНД", - ідеться в листі Ю.Кулика, розміщеному на сайті федерації.

"У зв'язку з призупиненням РФ сертифікатів на постачання продукції транспортного машинобудування зупиняються такі підприємства, як "Азовмаш", Стахановський вагонобудівний завод, "Дніпровагонмаш", Крюківський вагонобудівний завод. Аналогічні проблеми виникли на підприємствах кондитерської галузі (Вінниця, Маріуполь тощо)", - пише главі держави А.Кінах.

За його словами, через від’ємну зовнішню кон’юнктуру зупинилися підприємства хімічної галузі (Сєверодонецьк, Черкаси, Рівне тощо). Дуже серйозна ситуація у зв’язку з відсутністю ринків збуту продукції склалася в галузях авіа-, автомобільного будування. Загалом спад виробництва в машинобудуванні в січні-вересні 2013р. становив 13,6%, хімічної промисловості – 19,6%. У групі непродовольчих товарів споживання на внутрішньому ринку України частка імпортної продукції становить 57-60%, нагадує президент УСПП.

"З метою вирішення виявлених проблемних питань промислового, підприємницького розвитку, звертаємося до Вас, вельмишановний Вікторе Федоровичу, з проханням проведення термінової робочої зустрічі для розгляду та реалізації спільних дій із вирішення проблемних питань", - пише у своєму листі А.Кінах.

"...Ці обставини потребують термінового реагування органів державної влади та посилення взаємодії сторін соціального діалогу для протидії поширенню негативних соціально-економічних наслідків та упередження соціальних протестів. У зв'язку із зазначеним пропонуємо провести зустріч з Вами, шановний Вікторе Федоровичу з метою обговорення назрілих, актуальних для профспілок проблем", - зазначає, у свою чергу, Ю.Кулик.

Як повідомлялося, проблеми в торгівлі з Росією загострилися з середини літа цього року у зв'язку з наближенням призначеного на 28 листопада у Вільнюсі саміту Східного партнерства, на якому, як заявляли донедавна представники офіційного Києва, Україна мала намір підписати угоду про асоціацію з ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА