17:20 08.11.2013

Заступник голови ЦВК Магера виступає проти зниження суми застави для кандидатів у нардепи

2 хв читати
Заступник голови ЦВК Магера виступає проти зниження суми застави для кандидатів у нардепи

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера виступає проти зниження суми грошової застави, що необхідно внести для реєстрації кандидатів у народні депутати.

А.Магера зазначив, що таке зниження передбачено законопроектом про внесення змін до виборчого законодавства.

Заступник голови ЦВК нагадав, що на повторних виборах в окрузі №94 вже зареєстровані 73 кандидата, а в окрузі №223 - 61.

"Виникає питання, наскільки серйозними є наміри у цих людей насправді перемогти на виборах", - наголосив він.

При цьому, на його думку, обмеження, які існують для реєстрації кандидатів, не виконують своєї функції.

А.Магера зазначив, що така велика кількість кандидатів в округах викличе проблеми, перш за все, під час виготовлення бюлетенів.

За його словами, максимальна кількість кандидатів, що її можливо вмістити в бюлетень за технічними можливостями - не більше 48. Якщо буде більше, то доведеться зменшувати шрифт і виборці не зможуть знайти свого кандидата в такому бюлетені.

"Це дуже серйозна проблема і я сподіваюся, що кандидати відповідально підійдуть до дня голосування та ухвалять остаточне рішення знятися або залишитися", - зазначив він.

А.Магера також зазначив, що в ЦВК наразі немає побоювань щодо того, що у зв'язку з такою великою кількістю кандидатів виникне нестача коштів на фінансування виборів.

"Наразі ж у нас є певний резерв у нашому кошторисі, ми сподіваємося, що зможемо вкластися в цю суму, яка на сьогоднішній день існує", - сказав він.

Водночас А.Магера зазначив, що витрати на агітацію за рахунок коштів держбюджету значно збільшаться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА