15:18 06.11.2013

Рибалка Федорович приїхав додому

2 хв читати

Український рибалка Олександр Федорович прибув до с. Безіменного Новоазовського району Донецької області й уже зустрівся зі своєю дружиною - вперше після 3,5 місяця відсутності.

Він розповів, що у вівторок, 5 листопада, ще під час перебування на території Російської Федерації, о 17.00 за місцевим часом йому зателефонував дізнавач, щоб він до 19.00 прийшов до ФСБ. "Я з адвокатом приїхав туди, мені дали почитати, що мені змінили запобіжний захід, і що я можу поїхати додому", - розповів він журналістам у середу в Безіменному.

За словами О.Федоровича, йому продовжили слідчі дії до 20 лютого наступного року: "До цього часу мене в будь-який момент можуть викликати".

Він також повідомив, що "ніякої допомоги ні від кого абсолютно не було". "Єдине, що консульство привозило один раз на місяць 100 доларів, але їх вистачало тільки на оренду. Жив за те, що передавала дружина", - розповів О.Федорович.

Як повідомлялося, 17 липня 2013 року близько 18.00 в Азовському морі в районі російського сел. Воронцовка сталося зіткнення баркаса з українськими рибалками і катера берегової охорони Прикордонної служби Росії. Риболовецьке судно перекинулося, унаслідок чого загинули четверо українців, одного вдалося врятувати.

Врятованого українця О.Федоровича 19 липня прооперували в райлікарні Єйська (Краснодарський край, РФ). У Росії проти нього розслідують кримінальну справу, йому пред'явлено обвинувачення в незаконному видобутку водних біологічних ресурсів - рибалці загрожує до двох років ув’язнення.

Київ неодноразово наполягав на поверненні О.Федоровича в Україну та проведенні всіх слідчих дій на своїй території.

5 листопада органи прокуратури РФ задовольнили запит української сторони. О.Федоровича звільнили з підписки про невиїзд. Кримінальне провадження найближчим часом буде передано українській стороні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА