18:34 04.11.2013

Суд визнав миколаївський суднозавод "Океан" банкрутом, задовольнивши клопотання близького до Новинського ТОВ "Консалтинг-Гамма"

2 хв читати

Господарський суд Миколаївської області визнав банкрутом ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" за клопотанням близького до власника "Смарт-груп" Вадима Новинського ТОВ "Консалтинг-Гамма" (Кривій Ріг Дніпропетровської обл.).

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в суді, постанову про задоволення клопотання "Консалтинг-Гамми" щодо визнання банкрутом миколаївського суднозаводу "Океан" суд ухвалив 1 листопада 2013 року.

Згідно з судовим рішенням, "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" визнано банкрутом, розпочинається процедура його ліквідації. З моменту ухвалення постанови припиняється підприємницька діяльність підприємства, припиняється нарахування будь-яких боргів.

Після ліквідації банкрута, відповідно до закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (п. п. 38, 35), кредитори отримують грошове відшкодування визнаних вимог або списують неоплачену через недостатність майна "Океану" заборгованість.

Суд також врахував клопотання комітету кредиторів ТОВ "Консалтинг-Гамма" і призначив Миколу Хайла ліквідатором боржника як суб'єкта підприємницької та господарської діяльності. Суд зобов'язав М.Хайла в п'ятиденний термін із дня ухвалення постанови опублікувати її в офіційних друкованих виданнях.

ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" (до квітня 2011 року - "Вадан Ярдс Океан", до грудня 2008-го - Damen Shipyard's Okean, до лютого 2001-го - "Суднобудівний завод "Океан") спеціалізується на виробництві та ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн.

За даними компанії, чистий збиток "Миколаївського суднобудівного заводу "Океан" у 2012 році зріс на 44,3% порівняно з 2011 роком - до 159,71 млн грн.

За даними НКЦПФР, станом на другий квартал 2013 року пакет акцій "Океану" розміром 98,7% сконцентрувала Zonel Operations Limited (Кіпр).

У квітні 2013 року Господарський суд Миколаївської області затвердив реєстр кредиторів підприємства із загальною сумою визнаних вимог розміром 2,3 млрд грн. Основними кредиторами визнано компанії Belmont Industries Inc (Беліз) і ТОВ "Консалтинг-Гамма".

У лютому 2012 року про готовність придбати 50% акцій заводу "Океан" повідомляв "Смарт-холдинг".

Президентом ПАТ "Миколаївський суднобудівельний завод "Океан" є Василь Федін - виконавчий директор Smart Maritime Group (SMG), що є суднобудівним субхолдингом "Смарт-холдингу".

На сьогодні до складу SMG входять також ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод"(Миколаїв) та ПАТ "Херсонський суднобудівний завод".

ТОВ "Консалтинг-Гамма" раніше було співвласником заводу "Запоріжнерудпром", афілійованого зі "Смарт-холдингом".

Власником "Смарт-холдингу" є бізнесмен Вадим Новинський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА