08:27 23.10.2013

Екс-депутату Маркову вручили повідомлення про підозру у хуліганстві та затримали - міліція

2 хв читати

Колишнього народного депутата України Ігоря Маркова затримали у вівторок в Одесі після вручення повідомлення про підозру у скоєнні хуліганських дій у 2007 році, повідомляє управління зв'язків із громадськістю МВС України.

"Йому інкримінують організацію і побиття учасників пікету в Одесі. Кримінальне провадження розслідують за статтею Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за вчинення хуліганства (...) 22 жовтня о Одесі Ігорю Маркову вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Наразі його затримали", - йдеться в повідомленні.

У міліції нагадали, що йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації проходили пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. І.Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо у самому побитті пікетувальників.

Підозрюваного буде доправлено до суду для обрання запобіжного заходу. Триває розслідування.

Раніше про затримання І.Маркова повідомили в його близькому оточенні.

Як повідомлялося, Вищий адміністративний суд України 12 вересня ухвалив рішення за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна, згідно з яким фактично позбавив І.Маркова депутатських повноважень. Ю.Кармазін на підтвердження своїх позовних вимог доклав лист головного слідчого управління МВС України про фальсифікацію на виборах народних депутатів 28 жовтня 2012 року понад 6 тисяч підписів на користь І.Маркова.

17 вересня голова Верховної Ради Володимир Рибак на ранковому пленарному засіданні повідомив , що І. Марков вийшов зі складу фракції Партії регіонів.

20 вересня В.Рибак офіційно оголосив рішення ВАСУ про припинення повноважень депутата Ігоря Маркова і запевнив, що це рішення суду буде виконано. Згодом він заявив, що з 20 вересня зарплату І.Маркову не нараховують, а його картку для голосування заблоковано.

18 жовтня прес-службі політика повідомили, що співробітники Державної прикордонної служби України отримали розпорядження затримати його під час спроби перетину державного кордону. У прес-службі Південного регіонального управління Держприкордонслужби України відмовилися коментувати автентичність відповідного документа.

Сам І. Марков заявляв, що полишати Україну не має наміру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА