20:23 09.10.2013

Комітет Ради з прав людини підтримав законопроект про мирні зібрання, розроблений представниками влади й опозиції, - Шевченко

2 хв читати

Парламентський комітет з прав людини підтримав законопроект №2508-а "Про свободу мирних зібрань", розроблений представниками влади й опозиційними парламентаріями, повідомив у середу народний депутат Андрій Шевченко (фракція "Батьківщина").

"В умовах згортання громадянських прав і свобод ми віримо, що наш законопроект дасть змогу зберегти право на мирний протест", - вважає А.Шевченко.

"Ухвалення закону про мирні зібрання - на контролі Ради Європи. Я підтримую цей законопроект, оскільки під ним є підписи представників і коаліції, і опозиції. Він має шанс здобути найбільшу кількість голосів у парламенті", - заявив народний депутат Партії регіонів Іван Попеску.

Законопроект передбачає внесення змін до дев’яти чинних законів, зокрема, вилучення з Кодексу про адміністративні правопорушення статті про покарання організаторів і учасників акцій протесту. Також документ гарантує право на спонтанні зібрання, без попереднього повідомлення владі.

Комітет також розглянув альтернативний законопроект, розроблений фракцією "УДАР", проте проект закону №2508-а підтримали як більше узгоджений між представниками різних фракцій, відомств і громадських активістів.

Автори законопроекту "Про свободу мирних зібрань" №2508-а А.Шевченко, Юрій Мірошниченко, Григорій Немиря, Сергій Тігіпко, Іштван Гайдош, Мустафа Джемілєв, Ірина Луценко, Василь Самойленко.

Як повідомлялося, 11 квітня 2013 року палата суддів Європейського суду з прав людини під час розгляду справи громадянина України Олексія Веренцова проти України дійшла висновку про те, що в Україні існує 20-річний пропуск у законодавстві про свободу мирних зібрань і закликала Україну до проведення невідкладних реформ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА