13:27 23.09.2013

Захист керівника King's Capital Флетчера звертається до президента України та генпрокурора у зв'язку з порушенням прав підзахисного

3 хв читати

Захист керівника фінансової організації King's Capital, громадянина США Роберта Флетчера, якого обвинувачують у шахрайстві з грошима українських громадян, передав через посольство США до Адміністрації президента України лист із проханням звернути увагу на порушення прав Р.Флетчера.

"Минулого тижня посольство США передало моє звернення до президента України щодо гарантування додержання норм Конституції... Також ми хочемо звернутися до пана Портнова (радника президента України Андрія Портнова - ІФ), який говорить про зміни в системі правосуддя, про те, як спустіли СІЗО, але за старими справами люди, на жаль, як перебували під арештом, так і перебувають. Також буде направлено звернення до голови антирейдерського комітету Сергія Арбузова (першого віце-прем'єра України Сергія Арбузова - ІФ), щоб було вжито заходів щодо розслідування захоплення ТОВ "Глобальна система тренінгів". Також просимо генерального прокурора України звернути увагу на дії його підлеглих із затягування розгляду процесу Роберта Флетчера. Ми хочемо нормального, швидкого, своєчасного правосуддя", - розповів адвокат Р.Флетчера Віталій Синиченко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Він нагадав, що його підзахисний майже п'ять років перебуває під арештом у слідчому ізоляторі без вироку суду, суд не реагує на клопотання про зміну запобіжного заходу Р.Флетчеру.

На переконання В.Синиченка, кримінальне переслідування його підзахисного спрямоване на прикриття рейдерського захоплення його бізнесу. Адвокат повідомив, що посадові особи ТОВ "Глобальна система тренінгів" шляхом обману заволоділи майном Р.Флетчера. Голосіївське райуправління міліції розслідувало цю справу, але згодом припинило розслідування.

"У відповідь на мій запит Головне слідче управління МВС відповіло, що п'ять років вони розслідували, а потім слідство було припинено, оскільки не було встановлено винних осіб", - зазначив адвокат. Захисник висловив нерозуміння припиненням розслідування з цієї причини, оскільки імена причетних до рейдерського захоплення компанії Р.Флетчера зазначено у виписці з єдиного реєстру підприємств.

В.Синиченко уточнив, що захист уже звертався до прокуратури Києва зі скаргою на бездіяльність співробітників Голосіївського райуправління міліції, що припинили розслідування справи про рейдерське захоплення ТОВ "Глобальна система тренінгів".

Відповідаючи на запитання про те, якої реакції захист Р.Флетчера очікує від вищих посадових осіб України, В.Синиченко сказав: "Ми хочемо справедливого розслідування". При цьому адвокат укотре наголосив, що справа Р.Флетчера "повністю ґрунтується на домислах і фантазіях прокуратури".

Як повідомлялося, в Києві працювала фінансова установа King's Capital, яка збанкрутіла в 2008 році. Її керівником був громадянин США, фінансовий тренер Р.Флетчер, який є також засновником і керівником ТОВ "Глобальна система тренінгів".

23 листопада 2008 року співробітники міліції затримали Р.Флетчера. Українські правоохоронні органи обвинуватили його в шахрайстві з грошима українських громадян.

Було порушено кримінальну справу за фактом шахрайських дій Р.Флетчера за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу. Р.Флетчер організовував в Україні тренінги, залучаючи кошти українських громадян. Рекламу його тренінгів можна було побачити на біг-бордах у містах країни.

Водночас 21 травня 2012 року Генпрокуратура затвердила обвинувальний вирок і направила до Апеляційного суду Києва кримінальну справу стосовно дев'яти учасників угруповання, організованою Р.Флетчером, які протягом 2006-2008 рр. заволоділи близько 64 млн грн, обдуривши понад 200 українців.

У липні 2013 року справу про махінації King's Capital було передано до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

В Україні активно розвивається серійне виробництво наземних дронів

Міносвіти розробило рекомендації для вишів і профтехів щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року

Уночі ППО знищила один БпЛА Shahed у Миколаївській області - ОВА

Пакистан організував чотири спецрейси для вивезення своїх громадян після заворушень у Киргизстані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА