13:38 20.09.2013

На проведення Євро-2020 претендують 39 європейських міст, серед яких - Київ і Донецьк

3 хв читати

Виконавчий комітет УЄФА затвердив список національних асоціацій, які висловили зацікавленість у проведенні матчів фінальної стадії експериментального чемпіонату Європи 2020 року, що відбудеться в 13 європейських містах.

Як повідомляє у п'ятницю офіційний сайт УЄФА, інтерес до проведення турніру проявили 32 національні асоціації. Попередній список висунених міст такий: Англія (Лондон), Азербайджан (Баку), Вірменія (Єреван), Білорусь (Мінськ), Бельгія (Брюссель), Болгарія (Софія), Македонія (Скоп’є), Угорщина (Будапешт), Німеччина (Мюнхен), Греція (Афіни), Данія (Копенгаген), Ізраїль (Єрусалим), Ірландія (Дублін), Іспанія (Мадрид, Барселона, Більбао, Валенсія), Італія (Рим, Мілан), Казахстан (Астана), Нідерланди (Амстердам), Польща (Варшава, Хожув), Португалія (Лісабон, Порту), Росія (Санкт-Петербург), Румунія (Бухарест), Сербія (Белград), Туреччина (Стамбул), Україна (Київ, Донецьк), Уельс (Кардіфф), Фінляндія (Гельсінкі), Франція (Ліон), Хорватія (Загреб), Чехія (Прага), Швейцарія (Базель), Швеція (Сольна) і Шотландія (Глазго).

"Ми пишаємося таким високим інтересом до заявочного процесу. На проведення матчів Євро-2020 претендує більше ніж половина наших національних асоціацій. Цей фінальний турнір стане грандіозним футбольним святом континентального масштабу. Ювілейний розіграш на честь 60-річчя чемпіонату відбудеться в усіх уболівальників буквально на порозі й буде справді особливим", - зазначив президент УЄФА Мішель Платіні.

13 вересня президент Федерації футболу України Анатолій Коньков підтвердив агентству "Інтерфакс-Україна", що федерація подала до УЄФА заявку на участь у проведенні матчів Євро-2020, у якій НСК "Олімпійський" претендує на півфінали та фінал турніру, а "Донбас Арена" - на матчі групової стадії та одну гру 1/8 фіналу.

"З огляду на те, що "Олімпійський" успішно приймав матчі Євро-2012, зокрема фінал, здобув високу оцінку від керівних осіб УЄФА і ФІФА, виходячи з того, що Київ - столиця України, ми вирішили подати саме цей стадіон на півфінали та фінал Євро-2020", - наголосив він.

А.Коньков зазначив, що "Донбас Арена" також успішно впоралася з проведенням матчів Євро-2012, і представники УЄФА, іноземні журналісти визнали її одним із найкращих стадіонів Європи.

Як повідомлялося, на засіданні виконавчого комітету УЄФА 25 січня 2013 року було ухвалено рішення, що фінальна стадія Євро-2020 відбудеться в 13 містах у всій Європі. Матчі фінальної стадії будуть розбиті на 13 пакетів. До 12 з них увійдуть по три матчі групової стадії та по одному матчу плей-оф (1/8 або 1/4 фіналу), а 13-й складатиметься з обох півфіналів і фіналу.

Усі матчі в межах однієї країни відбуватимуться на одному стадіоні, зокрема обидва півфінали та фінал. Кожна асоціація зможе подати дві заявки: одну на стандартні пакети й одну - на півфінали/фінал. Заявки окремих асоціацій можуть представляти і один, і два міста.

Мінімальна місткість стадіонів має бути такою: 70 тис. для півфіналів/фіналу; 60 тис. для 1/4 фіналу; 50 тис. для 1/8 фіналу і матчів групового етапу. Можливі щонайбільше два винятки для стадіонів місткістю 30 тисяч, яким буде віддано стандартні пакети для групових матчів і 1/8 фіналу.

У вересні 2013 року кандидати мають формально підтвердити свої заявки. У квітні-травні 2014 року відбудеться презентація кандидатами досьє своїх міст-претендентів і початок оцінювання заявок. У вересні 2014 року виконком УЄФА назве міста, які прийматимуть Євро-2020.

Виконавчий комітет УЄФА затвердить остаточний список міст, які прийматимуть Євро-2020, 25 вересня 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

В Україні встановили рекорд із наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів

Із Криму з вересня 2022 року виїхало до 8 тис. кримських татар - Чубаров

СБУ здійснює обшуки в митрополита Запорізького Луки - джерело

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів" - ВМС ЗСУ

За минулу добу на Харківщині одна людина загинула та десять постраждали в результаті ворожих обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА