17:27 09.08.2013

Немає підстав сумніватися в якості електронного браслета, якого позбувся Мельник, - МВС

2 хв читати
Немає підстав сумніватися в якості електронного браслета, якого позбувся Мельник, - МВС

У Міністерстві внутрішніх справ України заявляють, що модель електронного браслета, яку використовували стосовно екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника, застосовується в багатьох країнах, зокрема в державах Євросоюзу.

"Виробляє ці браслети ізраїльська компанія, така сама модель використовується в Португалії, Ізраїлі, Іспанії, Сербії, Австрії, Швейцарії, Німеччині та Нідерландах, Бельгії, Росії, Італії та інших... Говорити про те, що такі браслети неякісні, підстав у нас немає", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" начальник управління зв'язків із громадськістю МВС України Сергій Бурлаков у п'ятницю.

Відповідаючи на запитання про те, чи міг браслет поламатися, С.Бурлаков сказав: "Не забігаймо наперед. Проводиться службове розслідування, яке з'ясує всі обставини, а також причини й умови для того, щоб людина втекла".

"Браслета він позбувся, сигнал тривоги був - це те, що нам відомо", - зазначив представник МВС.

За словами С.Бурлакова, відразу після надходження сигналу тривоги у п'ятницю вранці на місце виїхала оперативна група, яка виявила браслет, якого раніше позбувся П.Мельник.

Як повідомлялося, колишній ректор Національного університету Державної податкової служби П.Мельник утік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його в розшук.

П.Мельника затримали 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав й отримав від двох українців хабарі розміром 40 тис. грн і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до свого вишу.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П.Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет, при цьому, за даними правоохоронців, процедура не була швидкою: правоохоронці ще налаштовували програму, без якої пристрій не працює. П.Мельник став першою високопоставленою особою та першим арештантом у Київській області, стосовно якого було застосовано такий спецзасіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА