18:37 31.07.2013

Українські "Мрія" та "Руслан" забезпечили транспортування нестандартних комерційних вантажів в інтересах зарубіжних замовників

2 хв читати

Важкі транспортні Ан-225 "Мрія" вантажопідйомністю 250 тонн і Ан-124-100 "Руслан" вантажопідйомністю 150 тонн авіакомпанії "Авіалінії Антонова" (Київ) забезпечили транспортування великогабаритних нестандартних комерційних вантажів в інтересах зарубіжних замовників, повідомляє в середу прес-служба ДП "Антонов" (Київ).

Як зазначають у ДП, зокрема, український "Руслан" забезпечив у червні доставку лопатей вітрової турбіни електростанції з Вічити (США, Wichita, USA) до Скридструпа (Данія Skrydstrup, Denmark) на замовлення Geodis Wilson Denmark A/S для німецької компанії Siemens.

"Ураховуючи габарити лопаті (35,4 м х 3,67 м х 3,5 м), ефективно цей вантаж міг перевезти тільки літак Ан-124-100, довжина вантажної кабіни якого - 36,4 м", - наголошується в повідомленні.

"Фахівці всіх залучених сторін спільно опрацювали й узгодили технологію завантаження довгомірного й великогабаритного вантажу, відповідно до якої літак було відповідно підготовлено. Рейс було сплановано й виконано в необхідний термін відповідно до затвердженого графіка. Це дало змогу замовнику розпочати випробування лопаті в найкоротші терміни", - зазначають у ДП.

Як повідомляє прес-служба, також кілька рейсів у червні виконав найбільший у світі літак Ан-225 "Мрія".

Зокрема, український супертранспортник перевіз великогабаритне обладнання для суднобудування з Манчестера (Велика Британія) до Сеула (Південна Корея) на замовлення Korean Express GmbH для компанії Samsung Heavy Industries Co, Ltd. Для навантаження/розвантаження використовувалося спеціальне обладнання, розроблене фахівцями "Антонова", - зазначають у ДП.

Крім того, наприкінці червня Ан-225 "Мрія" доставив промислове обладнання загальним тоннажем 140 тонн із Сеула (Південна Корея) до аеропорту Базель (Франція/Швейцарія) на Chapman Freeborn.

"Ан-225 забезпечив доставку необхідного обладнання за один рейс у найкоротші терміни й дешевше, ніж якби перевезення виконувалася двома рейсами літака Ан-124-100 "Руслан", - зазначають у ДП "Антонов".

"Авіалінії Антонова" - один із провідних світових операторів А124-100 "Руслан". У флоті компанії - сім літаків Ан-124-100 "Руслан" і супертранспортник Ан-225 "Мрія".

Із 2006 року разом з російською "Волга Дніпро" українська компанія бере участь у програмі НАТО SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) з надання транспортних можливостей в інтересах альянсу та ЄС. У грудні 2012 року НАТО продовжив контракт на оренду українських і російських "Русланів" до 31 грудня 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА