15:15 22.07.2013

Київ вимагає від влади Лівії негайно звільнити захоплених у Бенгазі українських моряків

2 хв читати

Міністерство закордонних справ України вручило тимчасовому повіреному в справах Держави Лівія в Україні Альхаді Асбеї ноту щодо захоплення в Бенгазі (Лівія) невідомими озброєними особами судна з 19 українськими моряками.

"Під час зустрічі спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Геннадій Латій висловив глибоке занепокоєння української сторони у зв'язку з самовільними діями збройних лівійських громадян і зазначив, що цей інцидент українська сторона розглядає як недружню акція, що свідчить про неспроможність офіційної лівійської влади контролювати ситуацію з дотриманням законності в країні", - наголошується в повідомленні Департаменту інформаційної політики МЗС України в понеділок.

У МЗС також зазначили, що Г.Латій озвучив вимогу негайного звільнення судна та його екіпажу відповідно до норм міжнародного права, гарантування безпеки моряків під час стоянки судна в порту, а також проведення всебічного і неупередженого розслідування цього інциденту, щоб уникнути повторення таких випадків у майбутньому .

"Представнику лівійського посольства було вручено відповідну ноту МЗС України", - наголошується в повідомленні.

Судно "Етель" ("Etel"), що йшло під прапором Сент-Кітс і Невіс, екіпаж якого складається з 19 громадян України, захопили в лівійському порту Бенгазі 17 липня невідомі озброєні особи.

За даними сайта Maritime Bulletin, люди, які захопили судно, заявляють, що "вони захищають інтереси 25-ти ліванських бізнесменів, яких пограбував власник Etel".

"Судно захопили без будь-якого рішення суду і відповідного ордера на арешт. Банда "захисників інтересів" увірвалася на судно і утримує його, погрожуючи життю і здоров'ю 19-ти українських моряків, екіпажу Etel", - повідомляє сайт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА