13:29 26.06.2013

Тіла загиблих у Пакистані українців привезуть на батьківщину до кінця тижня - МЗС України

2 хв читати

Тіла загиблих у неділю в Пакистані українських альпіністів доставлять в Україну до кінця поточного тижня, запевняють у Міністерстві закордонних справ України.

"Ми, спільно з пакистанською стороною, вживаємо необхідних юридичних заходів для репатріації тіл на батьківщину", - сказав на брифінгу в середу в Києві в. о. директора департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

За його словами, повернення тіл українських альпіністів додому може бути здійснене до кінця тижня.

Відповідаючи на запитання про те, яким буде розмір компенсації сім'ям загиблих від влади Пакистану, Є.Перебийніс зазначив, що це питання порушено перед пакистанською стороною у відповідній ноті, але про розмір компенсації поки що не йдеться.

"Це питання порушено перед пакистанською стороною, ми очікуємо відповіді", - сказав він.

Як повідомлялося, в ніч на 23 червня внаслідок атаки бойовиків на табір альпіністів на півночі пакистанського Кашміру загинули троє українців, двоє китайців, литовець, непалець, двоє словаків. Також серед жертв - один турист із подвійним американсько-китайським громадянством.

Трагедія сталася в північній частині Кашміру - регіоні Гілгіт-Балтистан, який вважався однією з найбезпечніших областей Пакистану, але останніми роками там було зафіксовано кілька нападів бойовиків на представників шиїтської меншини.

Відповідальність за вбивство туристів узяло на себе пакистанське воєнізоване угрупування "Джундулла" (Jundullah). Пізніше про свою причетність заявив пов'язаний із "Джундуллою" рух "Техрік-і-Талібан Пакистан".

Дев’ятьох українських альпіністів, які залишилися живими, евакуювали до Ісламабада й розмістили в готелі. Наразі вони намагаються домогтися дозволу забрати своє спорядження з табору, оточеного військовими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА