10:40 19.06.2013

Власенко заперечує, що має намір просити політичний притулок

2 хв читати
Власенко заперечує, що має намір просити політичний притулок

Захисник екс-прем'єра Сергій Власенко категорично заперечує, що має намір просити політичний притулок у Чехії.

"Це чергова брехня. Чому Чехія, чому не Гондурас? Це чергова нісенітниця", - сказав С.Власенко журналістам у вівторок, коментуючи інформацію, що з'явилася у ЗМІ з посиланням на джерела про те, що він нібито має намір просити політичний притулок у Чехії.

Він висловив припущення, що поява такої інформації переслідує ту ж мету, що і нещодавнє поновлення кримінального провадження стосовно нього за заявою його колишньої дружини Наталії Окунської.

"Навіщо (відновлювати кримінальне провадження - ІФ)? А навіщо поширювати нісенітницю про притулок у Чехії. Ну, напевно, для того, щоб чинити психологічний тиск, щоб розгойдувати, щоб ми обговорювали це замість того, щоб говорити про те, чому Юлія Тимошенко перебуває тут. Людина, яка не скоювала злочину, людина, яка є опозиційним політиком номер один в Україні, чому вона тут сидить? Замість цього ми з вами говоримо про те, чому якийсь сайт опублікував заяву, що Власенко попросив політичний притулок у Чехії та навіть отримав дозвіл, але мовчить про це. Це шизофренія. Була така досить відома пісня в радянський час, її виконувала Софія Михайлівна Ротару – "Меланколіє - дульче мелодія", а у нас "шизофренія - дульче мелодія", - сказав С.Власенко.

Він також дав зрозуміти, що спокійно ставиться до відновлення кримінального провадження щодо нього.

"Насправді нічого не сталося. Починаючи з листопада минулого року проти мене постійно порушено мінімум три кримінальні справи. Ця – четверта. Це лише ті, про які я знаю достеменно. Коли вони мене позбавили мандата і була дуже висока загроза арешту і коли вони (я маю на увазі Віктор Янукович і українська влада) відчули миттєву реакцію європейської та світової спільноти, вони відмовилися від ідеології арешту, тому що їм натякнули, що буде поставлено хрест на підписанні Угоди про асоціацію. Тоді вони публічно заявили про те, що цю справу закрили. Зараз вони публічно її відновили. Ну буде проти мене не три справи, а чотири - я вже звик", - сказав С.Власенко.

Раніше у ряді ЗМІ з посиланням на джерела в оточенні родини С.Власенка з'явилася інформація, що він у зв'язку з відновленням кримінальної провадження за заявою Н.Окунської про невиконання рішення суду, проситиме політичного притулку в Чехії і навіть отримав формальну згоду - залишилося лише оформити документи.

Як повідомлялося, раніше Чехія надала притулок екс-міністру економіки Богдану Данилишину і чоловікові Ю.Тимошенко, Олександру Тимошенку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА