16:10 11.06.2013

Збалансованість новин на ТВі за травень знизилася вдвічі - дослідження

2 хв читати

Телеканал "Інтер" у травні давав найбільш збалансовані новини, тоді як рівень збалансованості каналу ТВі зменшився вдвічі, свідчать результати дослідження, проведеного Інститутом соціології НАН України спільно з Академією української преси.

Методом контент-аналізу було досліджено новини восьми провідних телеканалів України: "Інтера", "1+1", "Нового каналу", "України", "СТБ", ICTV, Першого національного та ТВі. Моніторинг новин українських телеканалів здійснювався з 13 по 18 травня.

" Приємна несподіванка, що "Інтер" продовжує тримати баланс у поданні новин... Цей канал працює дуже професійно, і неприємно те, що вдвічі знизився рівень збалансованості на ТВі: падіння рівня з 44% до 20% свідчить само за себе. Такого раніше на ТВі не спостерігалося", - заявив президент Академії української преси Валерій Іванов під час презентації результатів моніторингу в Києві у вівторок.

За словами завідувача відділу соціології культури та масової комунікації Інституту соціології НАН України Наталії Касенко, частина політичних новин у травні становила чверть (25%) усіх повідомлень. Зафіксовано, що 17% повідомлень - це найменша від початку року частина політичних новин із двома точками зору. Політичні новини з декількома точками зору найчастіше з'являлися в новинах "СТБ" та "Інтера".

Порівняно з квітнем, за словами Н.Касенко, зменшилася увага до політичних персон і політичних інститутів. Лідерами уваги новинних програм квітня є Партія регіонів та "Батьківщина" - по 10%. Найбільшу увагу в новинних програмах було приділено президентові України Віктору Януковичу - 9%, колишньому прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко - 7% та лідеру фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку - 5%.

Презентоване дослідження здійснила Академія української преси за участю науковців Інституту соціології НАН України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА