20:10 05.06.2013

Грищенко: Підготовка до святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі виходить на завершальну стадію

1 хв читати

Підготовка до святкування в Україні та за її межами 1025-річчя хрещення Київської Русі виходить на завершальну стадію, заявив під час наради з підготовки до святкування віце-прем'єр України Костянтин Грищенко.

Як повідомляє прес-служба віце-прем'єра К.Грищенка в середу, віце-прем'єр звернув увагу учасників наради на необхідність у найкоротші терміни завершити підготовку до відзначення цієї ювілейної дати за основними пріоритетними напрямами, серед яких віце-прем’єр виокремив участь глав іноземних держав, предстоятелів помісних православних церков на урочистостях в Україні, заходи з відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі за кордоном, організацію конференцій та інших заходів за участю наукової спільноти, широких експертних кіл, присвячених історії, культурній спадщині, питанням державно-церковного діалогу.

"Особливої уваги потребують питання, пов’язані з урочистими заходами в Національному палаці мистецтв "Україна", біля пам’ятника князю Володимиру Великому, в Національній філармонії України за участю президента України, глав іноземних держав та предстоятелів помісних православних церков", - наголосив К.Грищенко.

Віце-прем'єр зазначив, що постійної уваги потребує питання, пов’язане з виконанням ремонтно-реставраційних робіт на об’єктах, де відбуватимуться заходи за участю глав помісних церков. "Враховуючи державний рівень ювілейної події та значний інтерес до неї у християнському світі, надзвичайно важливо у стислі терміни виконати все заплановане, забезпечити впорядкування територій і облаштування місць, пов’язаних з урочистостями", - наголосив К.Грищенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА