15:33 25.04.2013

У Києві відкрили парк Алієва - подарунок від Азербайджану українському народу

2 хв читати

У Києві відкрили парк ім. Гейдара Алієва, побудований зусиллями представництва державної нафтової компанії Азербайджану SOCAR в Україні.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в урочистій церемонії відкриття цього парку на вул. Глибочицькій взяли участь керівник Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, віце-прем'єр Костянтин Грищенко, президент компанії SOCAR Ровнак Абдуллаєв, а також керівництво посольства Азербайджану в Києві.

Парк розташований на території в 0,5 га, спорудження всіх композицій та інші будівельні роботи тривали майже рік, а фінансові інвестиції в цей парк сягнули близько $4 млн.

За інформацією представництва SOCAR в Україні, усе, що розміщується на цій території, починаючи від плитки й освітлення, закінчуючи копією унікального килима "Шейх Сафі", виготовлялося за індивідуальним замовленням у різних країнах світу - в Україні, Італії, Німеччині, Азербайджані.

Планується, що ця зона культурного відпочинку буде відкрита для киян з 8.00 до 24.00. Уся територія парку обнесена кованою огорожею, всередині встановлено лавки і антивандальні ліхтарі з небиткими плафонами.

За інформацією представників компанії SOCAR, парк постійно охоронятиметься, на його території доступний безкоштовний Wi-Fi.

"З одного боку - це хороший подарунок киянам. З іншого боку - це хороший приклад для інших посольств", - повідомив журналістам О.Попов і додав, що така ініціатива азербайджанської сторони може бути хорошим прикладом для диппредставництв інших країн.

У свою чергу К.Грищенко додав, що символічним є те, що цей парк названо ім'ям Г.Алієва, оскільки він заклав основи співпраці між Україною та Азербайджаном, а також вивів Азербайджан за розвитком у число лідерів не лише у своєму регіоні, а й серед пострадянських країн.

Посол Азербайджану в Україні Ейнулла Мадатлі додав, що "це подарунок українському народу від азербайджанського".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відпустили затриманого помічника Джемілєва - Чубаров

Окупанти вдень обстріляли Нікополь, застосувавши артилерію і БПЛА, поранено жінку - Дніпропетровська ОВА

Кількість постраждалих у Харкові зросла до чотирьох людей - голова ОВА

Ворог стягує додаткові війська в напрямку Часова Яру та Іванівського - ОСУВ "Хортиця"

У Харкові троє постраждалих унаслідок ворожого удару по підприємству - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по Одеському району, відомо про трьох поранених, пошкоджено цивільну інфраструктуру - ОВА

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА