16:17 19.04.2013

Тимошенко: у свідченнях Кириченка немає ні слова правди, але я його прощаю

3 хв читати

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко заявляє, що свідчення колишнього помічника екс-прем'єра Павла Лазаренка Петра Кириченка неправдиві, оскільки його змусили свідчити проти неї.

"Лжесвідчення - це важкий тягар, який взяв на себе Петро Кириченко. Я заявляю, що жодного слова правди в його свідченнях немає. Але я його прощаю, бо не кожен може протистояти тиску авторитарної машини. Його змусили дати ці неправдиві свідчення, незаконно кинувши за ґрати його онкохвору дружину Ізабеллу Кириченко", - йдеться в заяві Ю.Тимошенко, яку зачитала журналістам її дочка Євгенія в п'ятницю перед планованим допитом свідка П.Кириченка у "справі Щербаня".

За словами екс-прем'єра, 5 вересня 2011 року І.Кириченко незаконно заарештували, а вже 18 листопада 2011 року П.Кириченка дав неправдиві свідчення проти Ю.Тимошенко. Після цього дружину відпустили до П.Кириченка в США, наголошує Ю.Тимошенко.

Вона звернулася в заяві до "всіх чесних журналістів" з проханням повідомити суспільству, що І. Кириченко 23 березня 2012 року публічно підтвердила: її чоловік дав свідчення проти Ю.Тимошенко під тиском її незаконного утримання у в'язниці. Крім того, в газеті Kyiv Post І.Кириченко заявила: "З перших хвилин мого затримання, слідчі в прокуратурі почали питати мене про мого чоловіка, оскільки він знає Лазаренка і Тимошенко. Вони говорили, що він має відповісти на 400 чи 600 питань. Прокурори сказали, що мій чоловік не дурень і він приїде, щоб звільнити мене".

За словами І.Кириченка, один з прокурорів дійшов до того, що вимагав у суді продовження терміну її затримання, посилаючись на зв'язки чоловіка з П.Лазаренком.

"Це є прямим доказом фальшивості свідчень Петра Кириченка під тиском Генеральної прокуратури України", - переконана Ю.Тимошенко.

"Я ще раз заявляю, що я не маю жодного відношення до трагічної загибелі Євгена Щербаня. Цю справу проти мене сфабрикував Янукович, щоб усунути мене від президентських виборів 2015 року", - наголосила екс-прем'єр.

Як повідомлялося, члена виконкому Ліберальної партії, депутата Верховної Ради Євгена Щербаня розстріляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Є.Щербаня, його дружина і механік померли в результаті отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Є.Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька.

Ю.Тимошенко та П.Лазаренка категорично спростовують свою причетність до вбивства.

18 січня 2013 року генпрокурор Віктор Пшонка заявив про завершення розслідування кримінальної справи щодо вбивства Є.Щербаня, Ю.Тимошенко вручено повідомлення в підозрі її в організації спільно з П.Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів. Санкція статті, за якою їй вручено повідомлення, передбачає довічне ув'язнення. За даними В.Пшонки, Ю.Тимошенко і П. Лазаренко заплатили за вбивство Є.Щербаня $2,8 млн.

Наразі у Києві на досудовій стадії розслідування проходить допит свідків. Допит П.Кириченка в режимі відеоконференції з м. Сан-Франциско (США) призначений на цю п'ятницю, на 16.00.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА