15:17 29.04.2013

Власенко заявляє, що не звертався до суду США з проханням тимчасово заборонити допит Кириченка

2 хв читати
Власенко заявляє, що не звертався до суду США з проханням тимчасово заборонити допит Кириченка

Захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко не звертався до федерального окружного суду Південного округу Нью-Йорка (США) з будь-якими клопотаннями.

У відповідь на прохання агентства "Інтерфакс-Україна" прокоментувати інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що американський суд відмовив Ю.Тимошенко в проханні тимчасово заборонити допитувати свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня Петра Кириченка, С.Власенко сказав: "Я не звертався з таким клопотанням, і мені про таке рішення суду нічого не відомо".

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що 18 квітня американський суд ухвалив рішення за позовом Ю.Тимошенко, в якому сторона захисту просила американське правосуддя тимчасово заборонити допитувати свідка П.Кириченка.

З рішення суду випливає, що "суд відмовляє в задоволенні клопотання Тимошенко, виходячи з низки причин". Зокрема суд вважає, що "Тимошенко абсолютно не мотивувала причин, з яких її скаргу має бути задоволено".

Як повідомлялося, засідання суду 26 квітня, на якому мав відбутися допит колишнього радника екс-прем'єра Павла Лазаренка П.Кириченка у справі про вбивство народного депутата Є.Щербаня, було перенесено на 15 травня.

Перед початком засідання, на якому планувався допит П.Кириченка, секретар зачитала рішення слідчого судді Печерського районного суду Оксани Царевич. "Відкладено судове засідання, враховуючи клопотання генерального консула в Сан-Франциско, на 15 травня 16.00", - сказала секретар.

Це вже друге перенесення допиту П.Кириченка. На минулому судовому засіданні його допит було перенесено у зв'язку з клопотанням екс-прем'єра Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА