12:13 15.04.2013

Низка громадських організацій у столичному парку вимагає заборонити героїзацію вояків УПА

2 хв читати

У понеділок у Маріїнському парку Києва біля пам'ятника генералу Миколі Ватутіну низка громадських організацій проводить акцію, "присвячену жертвам ОУН-УПА".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", близько 200 людей, переважно молодики спортивної зовнішності, зібралися біля пам'ятника М.Ватутіну, навпроти будівлі Верховної Ради в понеділок.

У заході беруть участь активісти харківської громадської організації "Оплот", а також організацій "Суть часу", "Молодіжна єдність". Захід приурочений до дати 15 квітня - цього дня командувач першого українського фронту під час Великої Вітчизняної війни генерал М.Ватутін помер у Києві від рани, отриманої у бою з українськими націоналістами.

Мітингувальники закликають українську владу заборонити будь-яку героїзацію воїнів УПА.

"Якщо ті, хто убив Ватутіна, - герої України, а Ватутін та інші солдати Червоної армії - загарбники, тоді необхідно прибрати з території України пам'ятники радянським солдатам і скасувати всі пільги та пенсії ветеранам ВВВ, скасувати всі свята, пов'язані з перемогою, і визнати себе стороною, що програла в Другій світовій війні", - йдеться у зверненні учасників акції, розданому журналістам.

В організації "Оплот" також вважають неспроможними аргументи націоналістичних партій та організацій, які виправдовують дії, вчинені з боку УПА проти мирного населення, партизан і військ Червоної армії, тим, що вони начебто боролися і з військами Радянської армії, і з військами Вермахту як з окупантами.

"Їхні аргументи неспроможні хоча б тому, що, згідно з офіційною відповіддю канцлера ФРН Ангели Меркель, жодного солдата Вермахту українські націоналісти не вбили", - йдеться у зверненні.

У рамках акції також встановлено декілька стендів із фотографіями, що ілюструють, на думку організаторів, правду про діяльність ОУН-УПА.

Акція відбувається спокійно, порядок забезпечує невелика кількість правоохоронців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА