13:59 10.04.2013

У Києві заборонять посипати сіллю Хрещатик

1 хв читати
У Києві заборонять посипати сіллю Хрещатик

У Києві хочуть заборонити посипати в зимовий час Хрещатик сіллю для прискорення танення снігу, заявила секретар Київської міської ради Галина Герега.

"17 квітня (на сесії Київради - ІФ) ми ухвалюватимемо рішення про мораторій на використання сольової суміші на Хрещатику. Це дасть змогу відновити та зберегти історичне обличчя вулиці", - повідомила Г.Герега журналістам у середу під час висадки нових каштанів на Хрещатику.

Пропонується запровадити такий мораторій терміном на десять років у зв'язку з висадкою нових каштанів, яка розпочалася в середу. Загалом на Хрещатику планується висадити до початку травня 115 каштанів Бріоті. Спонсором закупівлі саджанців виступила інвестиційно-девелоперська компанія UDP. Саджанці заввишки 3,5-4,5 м, стовбур має діаметр 15-20 см із потужною кореневою системою. Очікується, що дерева після висадки відразу почнуть цвісти.

Саджанці привезено з Північної Італії, регіону, де кліматичні умови максимально наближені до погодного режиму столиці. Це гарантує хорошу адаптацію рослин.

У висадці каштанів у середу також узяв участь голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА