11:19 22.01.2013

Тимошенко не визнає повідомлення про її причетність до організації вбивства депутата Щербаня - дочка екс-прем'єра

3 хв читати
Тимошенко не визнає повідомлення про її причетність до організації вбивства депутата Щербаня - дочка екс-прем'єра

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко не визнає повідомлення й обвинувачення її в організації вбивства народного депутата України Євгена Щербаня, заявляє дочка екс-прем'єра Євгенія.

"Моя мама хоче сказати, що вона не визнає жодних повідомлень, жодних обвинувачень, які їй було зачитано, тому що все це було зроблено незаконно, без присутності її адвокатів", - сказала Є.Тимошенко на прес-конференції в Києві у вівторок.

"Близько півтора року ми спостерігаємо порушення її (Ю.Тимошенко - ІФ) прав, порушення всіх можливих законів. Їй висувають дедалі нові обвинувачення", - сказала дочка екс-прем'єра.

Є.Тимошенко наголосила, що її мама продовжуватиме свою акцію. "Моя мама хотіла заявити про те, що вона продовжує свою акцію громадянської непокори, що зараз ті причини, через які вона почала цю акцію, посилилися", - зазначила вона.

За словами дочки екс-прем'єра, в лікарняній палаті її мами залишилися не лише камери спостереження, а й чоловіки-наглядачі. Крім того, в лікарняній палаті Ю.Тимошенко, як і раніше, здійснюється незаконна відеозйомка.

Розповідаючи про те, як Ю.Тимошенко повідомили про підозру в причетності до вбивства Є.Щербаня, Є.Тимошенко зазначила, що зі слів своєї матері вона зрозуміла, що до її лікарняної палати ввійшли десятеро осіб із трьома відеокамерами. Потім вони ввійшли в душову кімнату, де Ю.Тимошенко сиділа й де вона наразі перебуває, сказали, що є представниками Генеральної прокуратури, проте не назвали ні своїх імен, ні своїх посад, ні своїх звань. "Вони почали їй просто зачитувати якісь права і щось пояснювати без присутності адвоката", - розповіла дочка екс-прем'єра.

Як повідомлялося, 18 січня на брифінгу генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства Є.Щербаня в 1996 році, а Ю.Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації умисного вбивства з корисливих мотивів спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

Він також зазначив, що справу про вбивство Є.Щербаня і кримінальну справу про розкрадання бюджетних коштів для виплати боргів ЄЕСУ перед Міноборони РФ об'єднано в одне провадження. Український уряд уже почав виплачувати Міноборони РФ борг, на сьогодні вже виплачено 15 млн грн.

Члена виконкому Ліберальної партії, депутата Верховної Ради Є.Щербаня розстріляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після його прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події в автомобілі. Є.Щербань, його дружина та механік померли внаслідок отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Є.Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Ю.Тимошенко та П.Лазаренка до вбивства його батька.

Ю.Тимошенко та П.Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА