17:03 12.12.2012

Викрадачі української журналістки погрожують її вбити, якщо не отримають $50 млн - газета

2 хв читати

Викрадачі української журналістки Анхар Кочневої погрожують розправитися з нею в четвер, якщо не будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі $50 млн, повідомила у середу британська газета "Гардіан".

У мережі 28 листопада з'явився відеоролик, в якому вона арабською мовою зробила заяву про те, що перебувала в Сирії, працюючи перекладачем для "російської розвідки". Цю заяву вона могла зробити під тиском, зазначає видання.

На початку листопада відеоролик, на якому зображена зникла в Сирії українська журналістка Анхар Кочнева, з'явився на каналі Youtube, що належить сирійським збройним опозиціонерам.

На відеозаписі протягом 15 секунд вона говорить арабською: "Мене звуть Анхар. Мене викрали неподалік від Хомса. Я прошу українське, російське посольства та сирійську владу виконати те, що вимагають мої викрадачі".

Останній запис в її блозі у "Живому журналі" датований 8 жовтня: "Кілька днів не шукайте. Їду". Пізніше з'явилася інформація про те, що вона зникла неподалік від сирійського міста Хомс.

Зараз всі записи з журналу А.Кочневої переведено в режим "невидимки" або видалені, хоча сама сторінка журналу доступна.

15 жовтня прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що в Сирії бойовики викрали українку, яка поїхала до цієї країни як перекладач для знімальної групи одного з російських телеканалів.

"За даними, які ми отримали від міграційної служби в Сирії, жінка 1972 року народження є громадянкою України. Вона перетнула сирійський кордон 22 вересня цього року через міжнародний аеропорт Дамаска на запрошення однієї з громадських організацій", - розповів він.

"За інформацією, яку ми отримали від знімальної групи одного з російських телеканалів, з яким громадянка України останнім часом працювала як перекладач, протягом 12-13 жовтня вона виходила з ними на зв'язок. У телефонному режимі громадянка України підтвердила факт свого викрадення 9 жовтня ... і насильницького утримування бойовиками основного сирійського опозиційного воєнізованого угруповання Вільної сирійської армії", - повідомив О.Дикусаров.

15 жовтня президент України Віктор Янукович доручив МЗС країни та іншим відповідним органам держвлади вжити заходів для звільнення А.Кочневої.

Еще по теме

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА