16:28 10.12.2012

"Київенерго" перерахувало "Нафтогазу України" ще 602 млн грн заборгованостi за газ

1 хв читати

ПАТ "Київенерго", що експлуатує столичний енергокомплекс, перерахувало Нацiональнiй акцiонернiй компанiї (НАК) "Нафтогаз України" ще 602 млн 391,185 тис. грн заборгованостi за природний газ, спожитий пiд час виробництва теплової енергiї для потреб населення.

Як повiдомила прес-служба "Київенерго" в понедiлок, погашення частини боргу вiдбулося пiсля надходження 7 грудня на її рахунок коштiв вiд Київської мiськдержадмiнiстрацiї для компенсацiї рiзницi мiж собiвартiстю виробництва теплоенергiї та чинними тарифами на тепло для населення столицi. У свою чергу мiськдержадмiнiстрацiя отримала їх як субвенцiю з держбюджету.

Станом на 10 грудня заборгованiсть компанiї за газ, поставлений для виробництва теплової енергiї, зменшилася до 70,9 млн грн. Водночас заборгованiсть мiста перед "Київенерго" в частинi компенсацiї рiзницi в тарифах знизилася до 309 млн грн.

Таким чином, "Київенерго" з кiнця липня поточного року перерахувало "Нафтогазу України" заборгованiсть за спожитий природний газ для виробництва теплової енергiї для потреб населення загальним обсягом понад 3,5 млрд грн.

"Київенерго" експлуатує практично всi енергетичнi об'єкти, розташованi в столицi, за винятком Дарницької теплоелектроцентралi.

Найбiльший вертикально iнтегрований енергохолдинг України "ДТЕК" володiє 72,33% акцiй "Київенерго". Ще 25%+1 акцiя компанiї належить НАК "Енергетична компанiя України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тимошенко: таких, як Мартиненко, завжди не вистачає

Зеленський подякував Швеції за допомогу, яка не тільки рятує життя українців, а й допомагає забезпечити довгостроковий мир і безпеку в Європі

Арахамія: смерть Мартиненка - велика втрата для української журналістики

Найближчими днями майже у всій Україні пройдуть короткочасні дощі, температурний фон не зміниться

Генштаб ЗСУ: Найбільш напруженою ситуація залишається на покровському напрямку, з найбільшою інтенсивністю ворог діє поблизу Новоселівки Першої

РФ знову скасувала Армійські міжнародні ігри, ймовірно, через брак персоналу й техніки - британська розвідка

Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги для України - на $1,3 млрд

Атака БПЛА енергооб'єкта на Рівненщині призвела до короткочасного знеструмлення споживачів - "Укренерго"

Унаслідок ракетного удару на Сумщині вранці загинуло двоє людей, троє поранені - ОВА

МОН розгляне питання позбавлення Шкарлета, Баженкова й Онищенка наукових ступенів за плагіат після завершення судових процесів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА