11:17 28.11.2012

Депутат Київради: скандальний будинок на вулицi Пирогова вже вирiс до 12 поверхiв

2 хв читати

Будiвництво об'єкта на вул. Пирогова, 2 у Києвi, яке було визнано незаконним, триває, i забудовник зводить уже 12-й поверх замiсть 6-го, як було спочатку заплановано, повiдомив депутат Київради Олександр Бригинець (фракцiя БЮТ-Батькiвщина).

Як повiдомляє прес-служба депутата, про це повiдомили мешканцi навколишнiх будинкiв, якi виступають проти зазначеного будiвництва, оскiльки воно здiйснюється впритул до трьох пам'ятникiв архiтектури: будинкiв на вул. Пирогова, 2, вул. Пирогова, 6 i Б. Хмельницького, 37 - Нацiонального музею медицини.

"Яким чином будiвництво 6-9-поверхової будiвлi перетворилося на 12-поверхове, а стiльки разiв скасованi в судовому порядку дозволи на будiвництво - досi дiяти, зрозумiти неможливо. Як i не зрозумiло, чому забудовник самовiльно використовує для будiвництва вдвiчi бiлу, нiж передбачено проектом площу - будує пiдземний паркiнг на прибудинковiй територiї житлового будинку на вул. Пирогова, 2 та бiля Музею медицини", - обурився О.Бригинець.

Депутат зазначив, що проект будiвництва не вiдповiдає вимогам чинного законодавства, у зв'язку з чим ще у 2008 роцi за протестом прокурора Києва скасовано дозвiл на будiвництво зазначеного будинку.

"Вiдповiдно до закону, цей будинок має бути демонтований, але щоб уникнути цього, забудовник оголосив продаж квартир у цьому незаконно зведеному будинку. Тепер тi, хто купить квартиру у цьому будинку, стануть заручниками забудовникiв, якi використовуватимуть їх для збереження незаконного об'єкта, погрожуючи новим "Елiта -Центром", - наголосив вiн.

О.Бригинець звернувся до голови Київської мiської державної адмiнiстрацiї Олександра Попова з вимогою провести службове розслiдування щодо невиконання забудовником вiдповiдних судових рiшень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА