15:53 27.11.2012

МЗС підтверджує українське громадянство затриманого в Лондоні чоловіка, що виліз голяка на пам'ятник принцу Георгу

1 хв читати

Чоловік, який у голому вигляді виліз на пам'ятник принцу Георгу в центрі Лондона, є громадянином України, підтверджують у Міністерстві закордонних справ України.

"Інформуємо, що, за повідомленням британських правоохоронних органів, підтверджено приналежність затриманого 23 листопада в Лондоні громадянина Дана Мотреску до українського громадянства. Під час затримання у нього був паспорт громадянина України", - повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров на брифінгу у вівторок.

За його словами, чоловіка обвинувачують у порушенні громадського порядку відповідно до чинного місцевого законодавства, а також володінні предметом, який може бути небезпечним для оточення. Крім того, за інформацією МЗС, українця обвинувачують у нелегальному перебуванні на території Великої Британії з грудня 2007 року.

"Під час затримання Д.Мотреску відмовився від надання консульської допомоги, по допомогу до українського диппредставництво він не звертався", - розповів О.Дикусаров.

Раніше у британських ЗМІ повідомлялося, що 23 листопада українець без певного місця проживання заліз голяка на пам'ятник принцу Георгу в центрі Лондона, після чого його затримала поліція за непристойну поведінку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА